Έντυπη Έκδοση

ΟΡΙΑΚΗ ΠΛΕΟΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Το κέντρο της Αθήνας «βουλιάζει»

«Σε βαθιά παρακμή βρίσκεται το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και σύντομα η κατάστασή του θα είναι, σε ορισμένα σημεία του, μη αναστρέψιμη καθώς αποσυντίθεται ο κοινωνικός ιστός του».

Η επισήμανση προέρχεται από διαπιστώσεις της έκθεσης που επικαιροποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

«Το πρόβλημα δεν λύνεται με αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και μελέτες, καθώς δεν υπάρχει πίστωση χρόνου και θα ήταν λάθος να περιμένουμε άλλα δύο-τρία χρόνια για να είναι διαθέσιμα τα αποτελέσματα μελετών τέτοιου χαρακτήρα», αναφέρεται στην έκθεση, όπου δίδεται μια κατεύθυνση με την έννοια του επείγοντος, για ένα πλέγμα μέτρων. Τα μέτρα αυτά θα συμβάλουν στην επιστροφή των κατοίκων και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο ιστορικό κέντρο. «Αυτό σημαίνει ασφάλεια, αναπλάσεις, κέντρα διαμονής και επιχειρηματικότητας, αξιοποίηση του κτιριακού πλούτου και συντονισμό».

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, όπως λέει ο πρόεδρός της Κώστας Καρτάλης, ζήτησε τον Ιούνιο ενημέρωση από τους εμπλεκόμενους φορείς για την πρόοδο στην υλοποίηση πολιτικών και μέτρων για την προστασία του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Από τους εμπλεκομένους, δηλ. τα υπουργεία Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής, Εσωτερικών, Πολιτισμού-Τουρισμού, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, υπερνομαρχία και νομαρχία Αθηνών, απάντησαν μόνο από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η υπερνομαρχία.

Ο Δήμος Αθηναίων με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την πρόθεση της επιτροπής να παρακολουθεί την υλοποίηση των μέτρων για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Αν μη τι άλλο, περίεργο...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιβάλλον & οικολογία