Ηλεκτρονική Έκδοση

Για την πυρκαγιά σε Βαρνάβα - Καπανδρίτι

Ευθύνες της ΔΕΗ εξετάζει ο εισαγγελέας

Η ΔΕΗ δεν φέρει καμία ευθύνη δηλώνουν στελέχη της επιχείρησης

Τελευταία ενημέρωση:

Πλημμελής συντήρηση σε πυλώνες της ΔΕΗ στη περιοχή Βαρνάβα και Μικροχώρι εντόπισαν έπειτα από αυτοψία που διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ν. Γύζης ο οποίος διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για τη διακρίβωση των συνθηκών της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το Σάββατο στην περιοχή.

Ο κ. Γύζης έδωσε εντολή σε δύο πραγματογνώμονες να διερευνήσουν αμέσως το θέμα και να υποβάλουν σε εύλογο χρόνο τα πορίσματά τους.

Ο εισαγγελέας αναμένει τα πορίσματα από τις δύο πραγματογνωμοσύνες την επόμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία, δύο άτομα που συνελήφθησαν ως υπαίτιοι για τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Ανω Σούλι, Μαραθώνα.

Οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται να πέταξαν τσιγάρο, από το οποίο προκλήθηκε η πυρκαγιά.
 

ΔΕΗ: Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τις πυρκαγιές

Το ενδεχόμενο οι πυρκαγιές που ξέσπασαν το Σαββατοκύριακο στον Βαρνάβα και στο Μικροχώρι Καπανδριτίου να οφείλονται σε πλημμελή συντήρηση του δικτύου της ΔΕΗ απέρριψαν στελέχη της επιχείρησης.

Ειδικότερα, αρμόδια στελέχη της ΔΕΗ δήλωσαν ότι η επιχείρηση "εκτελεί όλους τους προβλεπόμενους συστηματικούς ελέγχους, κλαδέματα και αποψιλώσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο της πρόληψης πυρκαγιών", προσθέτοντας ότι:

  • - Από όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΔΕΗ, δεν προκύπτει από πουθενά οιαδήποτε ευθύνη της. Αντίθετα η επιχείρηση έχει πληγεί από τις πυρκαγιές καθώς έχει υποστεί ζημιές το δίκτυο (καμένοι στύλοι, γραμμές).
  • - Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές η ΔΕΗ σε συνεργασία και ύστερα από εντολή της Πυροσβεστικής προχώρησε σε διακοπή ηλεκτροδότησης των περιοχών που κινδύνευαν.
  • - Η ΔΕΗ συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές και θα προσκομίσει όσα στοιχεία της ζητηθούν προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια των πυρκαγιών.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πυρκαγιές
Για το ίδιο θέμα
ΔΕΗ: Δεν ευθυνόμαστε για τις πυρκαγιές σε Βαρνάβα και Καπανδρίτι
Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μικροχώρι
Στάχτη ό,τι δεν κάηκε πέρσι
Οι φλόγες ξύπνησαν μνήμες