Ηλεκτρονική Έκδοση

Ο ΟΑΣΕ για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

Στην καταδίκη της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια προέβη η εκπρόσωπος για την Ελευθερία του Τύπου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Ντούνια Μιγιάτοβιτς όπου με ανακοίνωσή της καλεί τις ελληνικές αρχές να διεξάγουν άμεσες και ενδελεχείς έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

"Ο Σωκράτης Γκιόλιας, ήταν γνωστός πολιτικός blogger στην Ελλάδα και ερευνητής δημοσιογράφος όπου συχνά επέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση της Ελλάδας" αναφέρει στην χθεσινή ανακοίνωσή της η Μιγιάτοβιτς.

"Καθώς τα κίνητρα της επίθεσης εναντίον του δεν έχουν διευκρινιστεί ζητώ από τις ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν ότι η δολοφονία αυτή θα ερευνηθεί γρήγορα και εξονυχιστικά και ότι η κοινή γνώμη θα ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις" προστίθεται στην ανακοίνωση.

"Η διακήρυξη του Όσλο που υιοθετήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των 56 κρατών μελών του ΟΑΣΕ συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, δίνει έμφαση στον μοναδικό και ζωτικό ρόλο της ερευνητικής δημοσιογραφίας στην ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών. Επίσης καλώ τα κράτη μέλη του ΟΑΣΕ να προσάγουν στη δικαιοσύνη όλους αυτούς που ευθύνονται για τις δολοφονίες ερευνητών δημοσιογράφων" υπογραμμίζει η Ντούνια Μιγιάτοβιτς σε επιστολή της προς τις ελληνικές αρχές.

"Ελπίζω ότι οι δράστες αυτής της φριχτής δολοφονίας θα οδηγηθούν σύντομα ενώπιον της δικαιοσύνης" καταλήγει η επιστολή της Μιγιάτοβιτς.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Διεθνείς Οργανισμοί
Στο διαδίκτυο
Για το ίδιο θέμα
Καρτέρι θανάτου στο δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια