Έντυπη Έκδοση

Ακυρώθηκε η άδεια για το πάρκινγκ στο πάρκο Πατησίων και Κύπρου

Ακυρώθηκε από το Διοικητικό Εφετείο η πολεοδομική άδεια για το υπόγειο πάρκινγκ στο παρκάκι Κύπρου και Πατησίων.

Αποκατάσταση του πράσινου ζητούν εδώ και τώρα οι κάτοικοι Αποκατάσταση του πράσινου ζητούν εδώ και τώρα οι κάτοικοι «Η απόφαση του Εφετείου είναι μια νίκη της συλλογικής δράσης εμάς των κατοίκων της περιοχής. Και βέβαια αποδεικνύει ότι η ενέργεια του δημάρχου -να κόψει τα δένδρα του πάρκου τον Ιανουάριο του 2009 για να κατασκευαστεί υπόγειο πάρκινγκ στον χώρο- δεν ήταν μόνο εγκληματική για το περιβάλλον, αλλά και παράνομη», λέει στην «Ε» ο Χρήστος Ρουμπάνης από την Κίνηση Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος.

Τόνισε μάλιστα ότι «το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης για τον λαό της Αθήνας, που τον εμπιστεύτηκε με την ψήφο του, είναι να αποκαταστήσει το πράσινο στο παρκάκι, να ξαναγίνει ο χώρος μια όαση πρασίνου στην περιοχή μας, που στην κυριολεξία πνίγεται στο τσιμέντο. Εμείς σκοπεύουμε να απευθυνθούμε σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών, ζητώντας να δεσμευτούν για την αποκατάσταση του χώρου».

* Αναμένουν οι κάτοικοι την απόφαση επί της αιτήσεώς τους στο ΣτΕ να χαρακτηριστεί το παρκάκι αποκλειστικά κοινόχρηστος χώρος πρασίνου. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι το δικαστήριο θα μας δικαιώσει και σε αυτό το αίτημά μας, γιατί είναι το μόνο δίκαιο - δικαιούμαστε έστω και λίγο πράσινο στην Κυψέλη», μας λέει ο κ. Ρουμπάνης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πάρκα/Πλατείες/Ελεύθεροι χώροι
Για το ίδιο θέμα
Ατακτη υποχώρηση για ΤΙΤΑΝ