Έντυπη Έκδοση

570.000 άνεργοι πανελλαδικά και τα χειρότερα έρχονται...

Στους 570.000 πλησιάζουν πανελλαδικά οι άνεργοι κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, με τις γυναίκες να κατέχουν τα πρωτεία.

Το ενδεχόμενο οικονομικής και κοινωνικής έκρηξης, αλλά και αύξηση της εγκληματικότητας αναμένεται να προκαλέσει η καλπάζουσα ανεργία, σε συνδυασμό με την αύξηση του ΦΠΑ, την ακρίβεια, την έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής και χρηματοεισροής συναλλάγματος λόγω μειωμένης τουριστικής ανάπτυξης, τονίζει ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Βασίλης Μπουζούλας.

Τα στοιχεία για την ανεργία στο πρώτο τρίμηνο του έτους, όπως τονίζει, προμηνύουν ένα δυσοίωνο μέλλον, καθώς οι άνεργοι πανελλαδικά πλησιάζουν το 11,7% ή τους 570.000, με τις γυναίκες να είναι περισσότερες, καλύπτοντας το 55% ή πάνω από 313.000. Στους ανέργους δεν συμπεριλαμβάνονται οι προσωρινά αμειβόμενοι, οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια κ.λπ. που θεωρούνται τακτικοί εργαζόμενοι.

Η αύξηση της ανεργίας κατά 26,7% σε σχέση με το 2009 έχει αποτέλεσμα στο μακρύ κατάλογο των ανέργων να προστεθούν επιπλέον 124.420 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, την πρωτιά στην ανεργία για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους φαίνεται να κατακτά η περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπου αυξάνει με ρυθμό 52,1%, και ακολουθεί η Αττική με 42,1% και η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με 36%.

Ο γ.γ. της ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει την έκρηξη της ανεργίας ως «ταφόπλακα στους νέους» και καλεί την κυβέρνηση να αλλάξει άμεσα πολιτική, να δώσει ελπίδα και δουλειά, κατοχυρωμένη συνταγματικά όπως σημειώνει, διασφαλίζοντας και όχι υποθηκεύοντας στο ΔΝΤ το μέλλον των νέων μας, με νέες θέσεις εργασίας, πολιτική ανάπτυξη, και να αυξήσει το βιοτικό επίπεδο, προκειμένου να ανακάμψουν η αγορά, το εμπόριο και η εργασία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απασχόληση και ανεργία
Οικονομική κρίση