Ηλεκτρονική Έκδοση

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

Τελευταία ενημέρωση:

Κορυφώθηκαν το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη οι κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, των συνδικαλιστικών οργανώσεων και πολιτικών φορέων. Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο μνημόνιο και τα κυβερνητικά μέτρα. Μικροεντάσεις σημειώθηκαν έξω από την πύλη του ΔΕΘ, όταν η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς την πλατεία ΧΑΝΘ, 200 μέτρα από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς.

H ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια διαδήλωσαν προς τη ΔΕΘ.

Ξεχωριστό συλλαλητήριο πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους, με τη συμμετοχή και των ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών), ΠΑΣΥ (Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση), ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) και ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος).

Η πορεία του ΠΑΜΕ ξεκίνησε  λίγο μετά τις επτά το απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις επτά και μισή, με ένα τεράστιο πανό των νεολαίων του ΚΚΕ στην κεφαλή και εν μέσω των πρώτων σταγόνων βροχής.

Συγχρόνως ξεκίνησε και η πορεία της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ενώ τους ακολουθούν οι αναρχικοί.

«Προληπτικές» προσαγωγές

Σε προληπτικές προσαγωγές, στα μπλοκ των αντεξουσιαστών και των αναρχικών, προχώρησε η αστυνομία, κάνοντας λόγο για ύποπτο περιεχόμενο σε σακίδια των διαδηλωτών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, προσήχθησαν 35 άτομα, εκ των οποίων οι 19 είναι αλλοδαποί.

Στην περιοχή υπάρχει ισχυρή αστυνόμευση, ενώ γίνεται επιτήρηση της πορείας και από αέρος, με ελικόπτερο.

Δακρυγόνα έξω από την Εκθεση

Χρήση δακρυγόνων έκανε πριν από λίγο η αστυνομία κατά του μπλοκ των πρωτοβάθμιων σωματείων έξω από τη νότια είσοδο της Έκθεσης, από την πλευρά της πλατείας ΧΑΝΘ.

Οι αστυνομικοί απώθησαν τους διαδηλωτές που είχαν πλησιάσει στην είσοδο της Εκθεσης, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των πολιτών που βρίσκονται στην περιοχή.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)
Για το ίδιο θέμα
Σε κλοιό βυτιοφορέων το «Μακεδονία Παλλάς»
«Νεκρή» πόλη η Θεσσαλονίκη γύρω από τη ΔΕΘ
Αφέθηκε ελεύθερος ο ακτιβιστής που πέταξε παπούτσι στον πρωθυπουργό
«Νεκρή» πόλη η Θεσσαλονίκη γύρω από τη ΔΕΘ
Προπηλάκισαν τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλο