Έντυπη Έκδοση

ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ

Νέο ακροδεξιό παραλήρημα

Φορώντας μαύρα μπλουζάκια και τζιν παντελόνια, κρατώντας το κράνος και την ελληνική σημαία, συγκεντρώθηκαν στα σκαλοπάτια του Αγ. Παντελεήμονα Αττικής περίπου 500 ακροδεξιοί και κάτοικοι της γειτονιάς. Διαμαρτύρονταν «για την οικονομική εξαθλίωση της Ελλάδος» και φώναζαν «έξω οι λαθρομετανάστες από την Ελλάδα» αλλά και «όχι στη χούντα του ΔΝΤ».

Συνθήματα κατά των μεταναστών, του ΔΝΤ και των πολιτικών φώναζαν οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα Συνθήματα κατά των μεταναστών, του ΔΝΤ και των πολιτικών φώναζαν οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα Τα φέιγ-βολάν της συγκέντρωσης απευθύνονταν σε «Ελληνες-πολίτες». Καλούσαν, δε, σε διαμαρτυρία για «ελεύθερες ανθρώπινες γειτονιές». Οι νεότεροι φορούσαν μαύρες μπλούζες και τζιν παντελόνια και κρατούσαν ελληνικές σημαίες. «Μισές συντάξεις, μισοί μισθοί, μισές να είναι οι μέρες τους», έγραφαν οι μακό μπλούζες στην πλάτη.

Ο πατέρας Μάξιμος, ο ιερέας που διαδέχθηκε τον πατέρα Προκόπιο στον Αγ. Παντελεήμονα, γνωστό για το ανθρωπιστικό του έργο, πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στην είσοδο του ναού, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους. Αναφέρθηκε στην υποβάθμιση της γειτονιάς, που οφείλεται και στη μεγάλη συγκέντρωση μεταναστών: «Δεν θέλουμε να διασύρεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να αποτελεί η γειτονιά πάρκινγκ ανθρώπων χωρίς μέλλον», είπε, ζητώντας την εκπόνηση σχεδίου διαχείρισης «με ειρηνικές μεθόδους, αξιοπρέπεια και ήθος που διακρίνει τους Ελληνες και την Ορθοδοξία όταν έχουν φτάσει στα όρια». Ορισμένοι τον χειροκρότησαν.

Ακολούθως, εκπρόσωποι επιτροπών κατοίκων από τις περιοχές Αγ. Παντελεήμονα, πλ. Αττικής, Φάληρο, Δάφνη, Αγ. Νικόλαο Αχαρνών, Μοσχάτο και Καλλιθέα πήραν το λόγο. Επίκεντρο των ομιλιών ήταν «οι κλέφτες πολιτικοί», ενώ ακούστηκαν φράσεις, όπως «καμιά ανοχή, απέλαση των Ταλιμπάν διακινητών ναρκωτικών και κλοπιμαίων». Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα καταδικάζοντας ολόκληρο το πολιτικό σύστημα: «Να τιμωρήσουμε τους αλήτες πολιτικούς, ζητάμε δήμευση των περιουσιών τους, συστράτευση όλων και αυτοάμυνα». Αποδέχθηκαν δε ότι ήταν αυτοί που φώναζαν «κλέφτες» στις συγκεντρώσεις έξω από τη Βουλή.

«Ζήτω η Ελλάς»

Ενταση δημιουργήθηκε όταν από μικροφώνου ακούστηκε το «Ζήτω η Ελλάς, ζήτω το έθνος, ζήτω ο ελληνικός στρατός». Καθώς και το «Οχι στον αφανισμό των ελληνικών μαγαζιών, όχι στο παραεμπόριο, στην οικονομική εξαθλίωση της Ελλάδος». Συμφώνησαν στην επιλογή αποκλειστικά ελληνικών προϊόντων, ελληνικών εταιρειών και σουπερμάρκετ.

Κρατώντας ψηλά τις ελληνικές σημαίες έψαλαν τον εθνικό ύμνο και κατέλαβαν το οδόστρωμα της οδού Αχαρνών. «Το παιδί σου είναι άνεργο. Οι τράπεζες και οι λαθρομετανάστες σε ληστεύουν. Ψήφισε συνδυασμούς που δεν περιλαμβάνουν λαθρομετανάστες στη λίστα», φώναζαν από την ντουντούκα. Ακολούθησε πορεία μέχρι την πλατεία Αττικής και προπηλακισμός ανυποψίαστων, διερχόμενων μεταναστών, καθώς και δημοσιογράφων που κατέγραφαν τα περιστατικά βίας. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ρατσισμός
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Ακροδεξιά