Έντυπη Έκδοση

«Αυτοψία» σε τρεις εταιρείες, δύο φροντιστήρια και έναν ιδιώτη

Η «Ε» ντύθηκε... φοιτήτρια και έκανε στις 14, 15 και 23/9 μια μίνι έρευνα ζητώντας από διάφορες εταιρείες να την ενημερώσουν για την εκπόνηση μιας μεταπτυχιακής εργασίας.

Επειτα από αναζήτηση καταλήξαμε σε τρεις εταιρείες που δραστηριοποιούνται μέσω Διαδικτύου, δύο φροντιστήρια της Αθήνας και έναν ιδιώτη που έδινε αριθμό κινητού τηλεφώνου μέσω ενός φόρουμ συζήτησης. Σκοπός μας ήταν να ενημερωθούμε σχετικά με την εκπόνηση μιας μεταπτυχιακής εργασίας στον τομέα των κοινωνικών επιστημών, με θέμα «Διοίκηση Πολιτισμικών Ομάδων Πληθυσμού», έκτασης 17-18.000 λέξεων, με βιβλιογραφία στα ελληνικά και αγγλικά και παράρτημα γραφημάτων. Η ημερομηνία παράδοσης ορίστηκε στα τέλη του ερχόμενου Μαΐου.

Οι δυο εταιρείες στις ιστοσελίδες τους δεν έδιναν τηλέφωνα επικοινωνίας, παρά μόνο ηλεκτρονική διεύθυνση. Από την τρίτη εταιρεία μάς συμβούλεψαν να αποστείλουμε e-mail με όλες τις πληροφορίες για την εργασία προκειμένου να ενημερωθούν οι εξωτερικοί συνεργάτες τους και να μας ειδοποιήσουν. Δεν καταφέραμε να προσεγγίσουμε τον ιδιώτη, μιας και το κινητό τηλέφωνο στο οποίο καλέσαμε ήταν απενεργοποιημένο.

Τα δύο φροντιστήρια, στα οποία απευθυνθήκαμε, ισχυρίστηκαν πως οι καθηγητές «δεν αναλαμβάνουν τη συγγραφή εργασιών αλλά συνεπικουρούν στη διαδικασία εκπόνησης»: «Πολιτική μας είναι να βοηθήσουμε τον φοιτητή ο οποίος είτε δεν έχει χρόνο ν' ασχοληθεί με την εργασία είτε έχει "επιστρέψει" στο πανεπιστήμιο σε μεγαλύτερη ηλικία και έχει ουσιαστικά ξεχάσει πώς "δουλεύεται" μια εργασία, είτε αντιμετωπίζει προβλήματα στο μάθημα της εργασίας. Ο καθηγητής επιβλέπει και κατευθύνει, δεν γράφει ο ίδιος την εργασία» είπε χαρακτηριστικά η γραμματέας. Οι περιπτώσεις των φροντιστηρίων ήταν οι μόνες οι οποίες περιελάμβαναν την πρόσωπο με πρόσωπο επαφή και ενθάρρυναν την επίσκεψη του ενδιαφερομένου στις εγκαταστάσεις τους. Και από τα δύο φροντιστήρια μάς ζητήθηκε να κλείσουμε ραντεβού με τον διευθυντή σπουδών, ώστε να ενημερωθούμε για τα μαθήματα, το κόστος και να υποβάλουμε ερωτήσεις.

Συγγραφή πτυχιακών εργασιών από on-line εταιρείες και φροντιστήρια «υποστήριξης φοιτητών» Συγγραφή πτυχιακών εργασιών από on-line εταιρείες και φροντιστήρια «υποστήριξης φοιτητών»

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση
Για το ίδιο θέμα
Ντελίβερι διδακτορικά!