Ηλεκτρονική Έκδοση

Με τροπολογία που «περνά» στο νομοσχέδιο για την περαίωση

Αυστηρές ποινές για τους μεταφορείς που παραμένουν σε κινητοποιήσεις

Υπερψηφίστηκε στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής

Ποινικές κυρώσεις και αφαίρεση της άδειας για όσους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δεν συμμορφώνονται με την επίταξη προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την περαίωση.

Συγκεκριμένα, εφόσον κάποιος αρνείται να εκτελέσει τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από την επίταξη τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και σε περίπτωση που η άρνηση συμμόρφωσης γίνεται κατ' εξακολούθηση, τιμωρείται με ποινή κάθειρξης.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα στον υπουργό Υποδομών να αφαιρεί την άδεια άσκησης επαγγέλματος ή την άδεια δημόσιας χρήσης, καθώς και να αναθέτει σε οχήματα ιδιωτικής χρήσης την εκτέλεση μεταφορικού που κάνουν τα οχήματα δημόσιας χρήσης.

Τη σχετική απόφαση για την τροπολογία είχε λάβει νωρίτερα η κυβέρνηση στη διάρκεια σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συλλήψεις μεταφορέων σε Ελευσίνα και Πύργο

Στη σύλληψη τριών ιδιοκτητών φορτηγών προχώρησε η αστυνομία για παρακώλυση συγκοινωνιών σε Ελευσίνα και Πύργο.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, στην Ελευσίνα, συνελήφθη ένας 35χρονος που κατηγορείται για παρακώλυση συγκοινωνιών και αντίσταση κατά της αρχής.

Ο 35χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Στον Πύργο συνελήφθησαν ένας 57χρονος και ένας 41χρονος οι οποίοι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις και προσπάθησαν να κλείσουν το 52 χλμ. Πατρών - Πύργου.

Γ. Πεταλωτής: «Η Πολιτεία δεν μπορεί να είναι ανοχύρωτη»

 "Η πολιτεία δε μπορεί να είναι ανοχύρωτη και δε μπορούν κάποιοι με ακραίο τρόπο να εμποδίζουν την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάνοντας αναφορά στην τροπολογία με την οποία προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις στους μεταφορείς που δε συμμορφώνονται στην επίταξη.

"Με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κατάσταση", υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γ. Πεταλωτής κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τις μικρές, όπως είπε, ομάδες ιδιοκτητών που εμποδίζουν τους συναδέλφους τους να δουλέψουν.

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε οξεία επίθεση στη Ν.Δ.  για τη στρατηγική που ακολουθεί, καθώς σημείωσε  πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισε το νόμο πριν από μία εβδομάδα αλλά έρχεται τώρα να αλλάξει στάση".

Έντονη κριτική άσκησε και στα κόμματα της αριστεράς, αναφέροντας ότι "η  θέσης τους που ταυτίζεται με συντεχνιακά συμφέροντα που εμποδίζουν την τροφοδοσία με αγαθά".

Μιλώντας νωρίτερα σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Γιώργος Πεταλωτής, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση εξήντλησε κάθε περιθώριο και πρόσθεσε ότι ακόμη και στο θέμα της περαίωσης υπάρχει ειδική φορολογική ρύθμιση για τους μεταφορείς.

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τα φορτηγά

Υπερψηφίστηκε στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής η τροπολογία που προβλέπει ποινές φυλάκισης και αφαίρεση της άδειας άσκησης επαγγέλματος για όσους αρνούνται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις από την επίταξη τους.

Η τροπολογία καταψηφίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρησε πριν την ψηφοφορία.

Ουπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, ανέφερε πως, «παρά τον έντονο διάλογο και παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση υπήρξε εξαιρετικά προσεκτική και δεν σκέφτηκε ποινικές όψεις από τις συνέπειες της επίταξης, οι ιδιοκτήτες των φορτηγών δημοσίας χρήσεως, εξακολουθούν να μην παρέχουν τις υπηρεσίες τους, κρατούν εν αχρησία τα επιταγμένα μέσα και οχήματα, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς, σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς». 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

23 σχόλια

21 Ο/Η Antonis έγραψε: (πριν 10 έτη)
κύριε Μάνο, δυστυχώς δεν αναφέρατε κάποιο ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ επιχείρημα.
κύριε Μιχάλη δυστυχώς πέφτετε θύμα των καναλιών της κυβέρνησης.
κύριε Μανώλη δυστυχώς κάναμε πίσω για να μην χρεωθούμε εμείς ως αυτοκινητιστές το βάλτωμα του ελληνικού τουρισμού.
Δυστυχώς, δυστυχώς, δυστυχώς... και πάλι δυστυχώς..
Και τί πρέπει να γίνει?
Επειδή μας έμεινε το δικαίωμα της απεργίας πρέπει να το χάσουμε κι εμείς επειδή οι περισσότεροι το έχουν χάσει?
Επειδή η ΓΣΕΕ κάνει μονοήμερες απεργίες που τζάμπα το μεροκάματο χάνει ο κόσμος πρέπει όλοι να φερθούμε έτσι?
Όταν ο Μαστοράκης έπαιρνε συνέντεξη από τους χουντικούς, τον κατηγορούσαν.. Πείτε μου σήμερα ποιος λέει κάτι για Τρέμη, Καψή, Χατζηνικολάου και Πρετεντέρη.
Έχω δικαίωμα στην απεργία..
Παρεπιπτόντως, κύριος 41 ετών πέθανε γυρνώντας σπίτι του από τα δακρυγόνα που έφαγε στο λιμάνι του Ικονίου. Δεν το άκουσα πουθενά.
Μήπως θα έπρεπε να μας προβληματίσει?
22 Ο/Η Απόστολος έγραψε: (πριν 10 έτη)
Συγνώμη, αλλά δε θα λυπηθώ τους φορτηγατζήδες που έχουν τις 10 άδειες ο καθένας. Παλεύουν για τα συμφέροντα της συντεχνίας τους αδιαφορώντας γα τις επιπτώσεις στους υπόλοιπους. Το κόστος μεταφοράς στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερο από πολλά άλλα κράτη, γιατί άραγε; Και θέλουνε να τους πληρώσει το κράτος την ασφάλεια τους για αυτές τις ημέρες του αγώνα τους...
Όλα αυτά τελείωσαν. Ας έρθει και η σειρά των άλλων συντεχνιών, των ΔΕΗτζήδων με τους παχυλούς μισθούς και το τζάμπα ρεύμα και του ΟΣΕ με τα μεγάλα χρέη.
Αυτά έπρεπε να αλλάξουν εδώ και πολλά χρόνια.
Κάλλιο αργά όμως παρά ποτέ.
23 Ο/Η Μάρκος έγραψε: (πριν 10 έτη)
Συγνώμη κ. Αντώνη αλλά τι εννοείτε ότι έχετε και εσείς το δικαίωμα στην απεργία όπως όλοι;
Μήπως τις τιμές που χρεώνετε τις υπηρεσίες σας τις καθορίζει το κράτος, οπότε "απεργείτε" εναντίον του εργοδότη σας; Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το κράτος έχει παραχωρήσει σε κάποιους (σε εσάς) το αποκλειστικό δικαίωμα να εκτελούν δημόσιες μεταφορές, και τώρα απλά αποφασίζει να ανοίξει το επάγγελμα μια και έχει υποχρέωση να το κάνει λόγω ευρωπαϊκής νομοθεσίας που υφίσταται εδώ και πάνω από 10 χρόνια (δεν το ξέρετε;)
Εσείς απλώς προσπαθείτε να εκβιάσετε την κοινωνία με το να μην εκτελείτε το έργο που έχετε αναλάβει κατά αποκλειστικότητα, ώστε να αποκομίσετε όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη. Έτσι και αλλιώς η τελική κατάλληξη των πραγμάτων είναι προδιαγεγραμμένη, το επάγγελμα δεν μπορεί να μην ανοίξει. Εξ άλλου ήδη το νομοσχέδιο προβλέπει σκανδαλώδεις ρθμίσεις υπέρ σας σε βάθος χρόνου (και το ευρωπαϊκό δικαστήριο έρχεται).
Τραγικά πράγματα. Ντροπή!
Και για τον κύριο που πέθανε τόσο άδικα υπέυθυνοι είναι όσοι δημιουργήσαν αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση, και το κράτος που τους υποθάλπει τόσα χρόνια.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 23

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
Κυβέρνηση
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Για το ίδιο θέμα
ΝΔ: Η κυβέρνηση επιδιώκει μετωπική με τους μεταφορείς
Ζημιές 1,5 δισ. ευρώ από τις κινητοποιήσεις βλέπουν τα επιμελητήρια
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι μεταφορείς
Συλλήψεις μεταφορέων σε Ελευσίνα και Πύργο