Έντυπη Έκδοση

Για το Android

Για το Android

ΤΟ δημιούργησαν δύο φοιτητές που σπουδάζουν στη Σάμο, είναι φρέσκο, δροσερό και χρησιμότατο για όσους είναι φανατικοί του συστήματος Android, αλλά και γενικότερα για τους λάτρεις της τεχνολογίας. Οπως αναφέρουν οι δημιουργοί του, ο Αλέξανδρος, φοιτητής στο τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων, και ο Ερωτόκριτος, φοιτητής στο τμήμα Μαθηματικών, το http://magneblog.gr: «Είναι ένα blog αφιερωμένο στο λειτουργικό σύστημα Android. Σκοπό έχει να σας κρατά ενήμερους σε καθημερινή βάση για τα τελευταία νέα του Android OS. Θα περιέχει επίσης reviews για εφαρμογές, παιχνίδια, roms, guides και πολλά άλλα. Αν και το Android θα είναι το κύριο θέμα του site, ανά διαστήματα θα μας απασχολούν και άλλα θέματα, κυρίως τεχνολογικής φύσεως». Καλή συνέχεια!

Κτηνιατρικό Μουσείο

ΤΟ Κτηνιατρικό Μουσείο που βρίσκεται κοντά στο Μπερσί της Γαλλίας, είναι ένα από τα παλαιότερα μουσεία της χώρας και αποτελεί βασιλική «κληρονομιά». Το μουσείο χτίστηκε το 1766 και αποτελούσε μέρος της δεύτερης μεγαλύτερης κτηνιατρικής σχολής του κόσμου. Η ιστορία του συνδέθηκε με επαναστάσεις και πολέμους και το περιεχόμενό του εμπλουτίστηκε διαμέσου των αιώνων. Αφιερωμένο στα ζώα και τη σημασία τους για τους ανθρώπους, το μουσείο σήμερα διαθέτει αναρίθμητα εκθέματα μοναδικής σπουδαιότητας και αξίας. Στο http://musee.vet-alfort.fr, τον επίσημο ιστότοπο του παράξενου αυτού μουσείου, μπορείτε να πάρετε μια γεύση των συλλογών και των αντικειμένων που βρίσκονται στις προθήκες του.

Στοπ στην κτηνωδία

ΤΟ φουά γκρα, το λιπαρό συκώτι χήνας, που χρησιμοποιείται ευρέως σε διεθνείς κουζίνες υψηλού επιπέδου και αποτελεί -κατά πολλούς- ξεχωριστή λιχουδιά, έχει έναν μοναδικά σκληρό τρόπο δημιουργίας. Οι περισσότεροι παραγωγοί φουά γκρα ταΐζουν με χωνί τις χήνες, προκειμένου να τις παχύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε αυτές να δώσουν λιπαρότερο και άρα νοστιμότερο συκώτι. Με τη μέθοδο αυτή -πραγματικό βασανιστήριο για τα ζώα- οι χήνες γίνονται παχύσαρκες, δεν μπορούν καν να κινηθούν από το βάρος και τελικά σκάνε από το πολύ τάισμα. Στη διάρκεια της σύντομης ζωής τους οι χήνες αντιμετωπίζουν απίστευτα προβλήματα υγείας και τελικά πεθαίνουν με φριχτό τρόπο. Το www.stopgavage.com έχει δημιουργηθεί για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό γι' αυτή την κτηνώδη τακτική, και προσπαθεί, μέσω δράσεων, να βάλει τέλος σε αυτόν τον τρόπο παραγωγής του φουά γκρα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
www.τελείακαιπαύλα.enet
Για το ίδιο θέμα
Τσε: Το σύμβολο που έγινε εμπόρευμα