Ηλεκτρονική Έκδοση

Ένταση στην πλατεία Κοτζιά και πορεία μέχρι την Ομόνοια

Άναψαν φωτιές στην Αθήνα πάπυροι με ιερούς στίχους

Προσβολή στο Κοράνι θεώρησαν μετανάστες το επεισόδιο ανάμεσα σε μικροπωλητή και δημοτικό αστυνομικό

Τελευταία ενημέρωση:

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα σε μουσουλμάνους μετανάστες και αστυνομικούς. Την αφορμή έδωσε επεισόδιο μεταξύ Αιγυπτίου μικροπωλητή και άνδρα της δημοτικής αστυνομίας, που οι μετανάστες εξέλαβαν ως προσβολή της θρησκείας τους.

Στις 12 το μεσημέρι, δημοτικός αστυνομικός ζήτησε από το μικροπωλητή να κάνει έλεγχο στην πραμάτεια του. Επρόκειτο για φολκλορικά αντικείμενα από τον τόπο καταγωγής του (πάπυροι, ομοιώματα από φελούκες, κ.λπ.), πάνω σε ορισμένα από τα οποία αναγράφονταν στίχοι του Κορανιού. Ο δημοτικός αστυνομικός άδειασε τη τσάντα του Αιγυπτίου και όπως εκείνος κατήγγειλε τον γρονθοκόπησε.

Μετανάστες που βρίσκονταν στην περιοχή συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας και απειλώντας τους αστυνομικούς, καθώς θεώρησαν ότι προσέβαλαν το Κοράνι.

Ξεκίνησαν πορεία μέχρι την Ομόνοια, όπου συνάντησαν δύναμη των ΜΑΤ και επιτέθηκαν εναντίον της. Οι αστυνομικοί αποχώρησαν από το σημείο και το περιστατικό έληξε με παρέμβαση της Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας.

Ερωτηθείς για το γεγονός, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής είπε ότι οι πάπυροι δεν καταστράφηκαν, αλλά επιστράφηκαν στο μικροπωλητή μετά τον έλεγχο.

Θεώρησε πιθανή την εκδήλωση προκλητικών ενεργειών που σχετίζονται με το μεταναστευτικό ζήτημα, εν όψει της αλλαγής των κανόνων για την παροχή ασύλου και ζήτησε αυτοσυγκράτηση και επίδειξη ψυχραιμίας από όλους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Μετανάστες και πρόσφυγες
Για το ίδιο θέμα
Ακροδεξιοί κατά αλλοδαπών στην πλατεία Αττικής