Έντυπη Έκδοση

ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

Αυτοψία στο αίσχος

Σοκάρουν τα ευρήματα της αυτοψίας επιθεωρητών Υγείας για τη λειτουργία του ιδρύματος ανάπηρων παιδιών ΚΕΠΕΠ (Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών) των Λεχαινών.

Σύμφωνα με τις δύο εκθέσεις: Οι τοίχοι στο κτίριο παρουσίαζαν υγρασία, φθορές και ρωγμές, φρεάτια αποχέτευσης που δεν ήταν καλυμμένα με σχάρα. Ακόμη, παράθυρα χωρίς σίτα για την αποφυγή εισόδου βλαβερών εντόμων, δεν υπήρχε υδραυλική εγκατάσταση ζεστού και κρύου νερού στο χώρο πλύσης των σκευών, οι σχάρες των ψυγείων συντήρησης ήταν οξειδωμένες, δεν υπήρχε ψυγείο συντήρησης κρεάτων κ.ά.

Επειτα από τις εκθέσεις αυτές παραπέμπονται να δικαστούν για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση δύο πρώην «γαλάζιοι» διοικητές του ιδρύματος, η τοποθέτηση των οποίων είχε προκαλέσει σάλο.

Ο ένας, όπως είχε αποκαλύψει η «Ε», πήρε πτυχίο φαρμακοποιού σε ηλικία 70 ετών κι έγινε τότε διοικητής και ο άλλος πρώην δήμαρχος και εμπλεκόμενος (σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 7017/13/125ιδ/30.6.2007 πολυσέλιδη αναφορά της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Αμαλιάδας) σε κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων, ο οποίος ποτέ δεν πληρώθηκε, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε τα εντάλματα πληρωμής του επειδή είχε ιδιότητα που δεν σχετιζόταν με εκείνη του διοικητή ιδρύματος...).

Μαζί τους παραπέμπονται σε δίκη και δύο ακόμη στελέχη τής τότε διοίκησης.

Και οι τέσσερις, με βάση το κατηγορητήριο, παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αμαλιάδας στις 14.12.2010, επειδή θεωρούνται υπεύθυνοι για την άθλια εικόνα που παρουσίαζε το ίδρυμα σε όλα τα επίπεδα από το 2006 μέχρι το 2009.

Οι δύο «εκθέσεις-φωτιά» της Διεύθυνσης Υγείας και Πρόνοιας, και συγκεκριμένα του Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου, που συντάχθηκαν έπειτα από αυτοψία ειδικών υπαλλήλων στις 13.4.2007 και 1.4. 2009.

Το εντυπωσιακό είναι ότι, ενώ όλα αυτά εντοπίστηκαν τον Απρίλιο του 2007, η ίδια κατάσταση συνεχίστηκε και έπειτα από δύο χρόνια, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση. «Οταν αναλάβαμε ως νέα διοίκηση τον Απρίλιο του 2010, τα μαγειρεία στο ίδρυμα είχαν εικόνα ταβέρνας. Η κατάσταση ήταν απαράδεκτη. Σήμερα έχουν αλλάξει πολλά. Καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες να τα αλλάξουμε όλα αυτά και το έχουμε καταφέρει σε σημαντικό βαθμό. Σύντομα θα δώσουμε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες για το πώς ήταν η κατάσταση και πώς είναι τώρα» - δήλωσε στην «Ε» η νυν διοικητής του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, Αννα Μαζαράκη.

* «Αδικα με σύρουν στο δικαστήριο, καθώς εγώ είχα παραιτηθεί από τη θέση του υποδιοικητή στις 20.10.2006, δηλαδή πριν γίνει ο έλεγχος. Μάλλον με μπέρδεψαν με άλλο πρόσωπο της διοίκησης που έπρεπε να είναι μεταξύ των κατηγορομένων και παραδόξως δεν βρίσκεται...» - δήλωσε στην «Ε» ο πρώην υποδιοικητής του ΚΕΠΕΠ, Νίκος Κατσαμπέρης. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας