Ηλεκτρονική Έκδοση

Η Καμεράτα έπαιξε στον Άγιο Παντελεήμονα

Επεισόδια πριν την έναρξη από ομάδα ακροδεξιών

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Καρόλου Παπούλια και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου, έγινε η συναυλία του Μεγάρου Μουσικής στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Αρχανών. Λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας, υπήρξε ένταση από ακροδεξιά στοιχεία που προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια.

Σε όλη την περιοχή υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφάλειας, καθώς έξω από την εκκλησία, ομάδα ακροδεξιών φώναξε υβριστικά συνθήματα κατά του αρχιεπισκόπου και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας .

Παράλληλα προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια μόλις τελείωσε την ομιλία του ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, κ. Μάνος. Σε αυτήν, έκανε λόγο "για μια εκδήλωση ενότητας, με στόχο της ανάδειξη της πνευματικής και πολιτιστικής δημιουργίας, με στόχο να προβληθεί ο λόγος, ο σεβασμός και ο διάλογος και να αναδειχθεί στους κατοίκους της περιοχής και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους ότι ο πολιτισμός ενώνει".

Από τη μεριά του, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως "η εκκλησία έχει αποστολή να ενώνει του ανθρώπους όπως και η μουσική" και πρόσθεσε πως "στην εποχή της παγκοσμιοποίησης η εκκλησία θα πρέπει να συμβάλει στην παραγωγή πολιτισμού".

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΥΝ: Έχουν αποθρασυνθεί οι ακροδεξιοί

Ανακοίνωση για την προσπάθεια ακροδεξιών να διακόψουν τη συναυλία στον Αγ. Παντελεήμονα, εξέδωσε ο ΣΥΝ. Όπως αναφέρει:

H σημερινή απόπειρα διακοπής της συναυλίας στον Αγ. Παντελεήμονα παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Αρχιεπισκόπου, από φασιστικές ομάδες που αυτοαποκαλούνται «κάτοικοι» αποδεικνύει ένα πράγμα:

Οι πολιτικές των κυβερνήσεων και των αυτοδιοικητικών αρχών της τελευταίας δεκαετίας έχουν συμβάλει στη δημιουργία και μεγέθυνση ενός ρεύματος ακροδεξιών-ρατσιστικών αντιλήψεων, που, με την ανοχή -αν όχι και την ενθάρρυνση- της επίσημης πολιτείας και της αστυνομίας, έχει αποθρασυνθεί. Αν τολμούν να φέρονται έτσι απέναντι στις ανώτατες πολιτειακές και θρησκευτικές αρχές, καταλαβαίνουμε όλοι πόσο απροστάτευτοι απέναντι σ΄ αυτή την εγκληματική συμμορία είναι οι μετανάστες της περιοχής και οι δημοκρατικοί πολίτες που τολμούν να διαφωνήσουν με τις πρακτικές τους.

Είναι ανάγκη να σπάσει το απόστημα ΤΩΡΑ. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και αυτό πλέον είναι εμφανές σε όλους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσική