Ηλεκτρονική Έκδοση

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Ο προϋπολογισμός του 2011, η τοποθέτηση της Β. Παπανδρέου χθες στη Βουλή, οι αποφάσεις για τα κλειστά επαγγέλματα, η προειδοποίηση της Fitch για νέα υποβάθμιση και οι αλλαγές σε μισθούς και συντάξεις από την παρακράτηση φόρου, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Εμπλοκή με τα κλειστά ".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ενώ το πολυνομοσχέδιο που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις και μειώνει τους μισθούς στις ΔΕΚΟ κατατέθηκε και ψηφίστηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με τη δικαιολογία του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος που επιβάλλει η τρόικα, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, που επίσης εμπίπτει στο ίδιο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, θα καταταθεί στη Βουλή τον Ιανουάριο!"

Η ΑΥΓΗ: "Απ΄ το κακό στο χειρότερο...".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "όσο πιο βαθιά μπαίνει η κυβέρνηση στις δεσμεύσεις του Μνημονίου τόσο πιο αρνητικές είναι οι εκθέσεις ακόμη και των διεθνών οίκων. Αντιμέτωποι με τη λαϊκή αγανάκτηση και απόγνωση, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν τον προϋπολογισμό, αν και παραδέχονται ότι είναι εικονικός".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Από την 1η Ιανουαρίου τι αλλάζει για μισθούς, συντάξεις, φόρο εισοδήματος κ.α.".

Η εφημερίδα γράφει ότι "παρακράτηση φόρου 20% θα επιβάλλεται στις αποδοχές από υπερωρίες, επιδόματα και πρόσθετες αμοιβές των μισθωτών από την 1η Ιανουαρίου 2011".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Απόφαση για εξόρυξη πετρελαίου που θα καλύψει το 30% των αναγκών της χώρας".

 Η εφημερίδα τονίζει ότι "η κυβέρνηση αποφάσισε τελικώς να προχωρήσει στην σύσταση του εν λόγω φορέα θέτοντας χθες σε διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου υπό τον τίτλο «Σύσταση φορέα για την Ερευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Αννα έμαθες τα νέα;".

 Η εφημερίδα γράφει ότι "τα άτομα υπεράνω πάσης υποψίας που περιλαμβάνονται στη λίστα με τους πελάτες του κυκλώματος που προμήθευε ναρκωτικά (κοκαΐνη, χασίς και ecstasy) την «καλή» κοινωνία".

ΕΘΝΟΣ: "Καρφώματα υπουργών, γκρίνιες βουλευτών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δυσφορία στο Μαξίμου για τα φίλια πυρά που δέχθηκε η κυβέρνηση στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Στο υπουργικό συμβούλιο δεν έλειψαν και τα... μεταξύ σοβαρού και αστείου αλληλοκαρφώματα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Δημοσθένης Λιακόπουλος: Προπομπός του σφραγίσματος η κάρτα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σκοτεινές «Ελίτ», κρύβονται πίσω από τους διεθνείς Οργανισμούς, στους οποίους υπακούουν τυφλά οι Κυβερνήσεις των λαών και κινούν τα νήματα που τις κατευθύνουν".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "«Ξέσκισε» τον πολιτικό κόσμο και την κυβέρνηση η Β. Παπανδρέου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "άγρια επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στη Ν.Δ., ενώ διερωτήθηκε γιατί δεν προχωρά ο ουσιαστικός έλεγχος όλων των «πόθεν έσχες» όσων διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί κατά την τελευταία δεκαετία".
 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Απορρίπτουν την οικονομική πολιτική οι βουλευτές. Καταγγέλλουν τον Παπακωνσταντίνου οι υπουργοί".

 Η εφημερίδα γράφει ότι "στα όριά τους έχουν φτάσει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τις κυβερνητικές αποφάσεις που αναγκάζονται -υπό την απειλή της διαγραφής- να ψηφίζουν και γι΄αυτό χθες, στην τέταρτη μέρα συζήτησης του Προϋπολογισμού, φρόντισαν να στείλουν ακόμη και «τελεσίγραφα» στο Μέγαρο Μαξίμου".

 ΕΣΤΙΑ: "Ετήσιος θεσμός τα σκουπίδια".

 Η εφημερίδα τονίζει ότι "αν σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα είχαν απεργήσει προ των Χριστουγέννων οι υπάλληλοι καθαριότητος, η αντίδρασις θα ήταν διαφορετική. Θα είχε ξεσηκωθή η ίδια η κοινωνία, που δεν ανέχεται τέτοιες καταστάσεις. Η δε πολιτεία θα είχε εξαντλήσει την αυστηρότητά της μέσα στα πλαίσιο του νόμου".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ανάπτυξη με... φρουτάκια".

 Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νόμιμος ξανά ο τζόγος στην Ελλάδα. Με... φρουτάκια και κουλοχέρηδες επιδιώκει η κυβέρνηση να φέρει έσοδα στο Δημόσιο και την ανάπτυξη στη χώρα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αναδίπλωση και αναταράξεις στην κυβέρνηση".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αμφισβήτηση εκ των έσω, και σε πολλά επίπεδα, δέχεται η πολιτική υλοποίησης του Μνημονίου που ακολουθεί η κυβέρνηση με συνέπεια χθες να προχωρήσει σε αναδίπλωση σχετικά με τα κλειστά επαγγέλματα. Η υλοποίηση της απόφασης για το άνοιγμά τους μετατίθεται στις αρχές του νέου χρόνου".

Η ΝΙΚΗ: "Καταιγισμός ΠΥΡΩΝ για τον προϋπολογισμό".

Η εφημερίδα γράφει ότι "νέες φορολογικές κλίμακες για τους μισθωτούς έρχονται από το νέο έτος με συντελεστές που αρχίζουν από το 18% και φτάνουν έως το 45%".

Ο ΛΟΓΟΣ: "«Πυρά» κατά προϋπολογισμού από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε και χθες στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2011 με την κριτική να προέρχεται πλέον και από βουλευτές της συμπολίτευσης. Την προσοχή «έκλεψε» η πρώην Υπουργός και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου κ. Β. Παπανδρέου".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Αντοιχτή κρίση στο ΠΑΣΟΚ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την κρίση που εκδηλώθηκε με την άρνηση του Βαγγέλη Παπαχρήστου να ψηφίσει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο, αρχίζουν να στοιχειώνουν τα χειρότερα σενάρια. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα μετράει ήδη τέσσερις απώλειες και μπροστά βρίσκεται το δύσκολο 2011".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αντιλαϊκή πολιτική υγείας η λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών ως επιχειρήσεων".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ραγδαία η επιδείνωση της κατάστασης με σοβαρές επιπτώσεις στους ασθενείς, ιδιαίτερα των λαϊκών οικογενειών, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής σε συγχορδία με ΕΕ, ΔΝΤ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΣΕΒ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Κλειστά επαγγέλματα. Νομοσχέδιο-σκούπα".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "τέλος στα προνόμια -πραγματικά ή μη- κατά την άσκηση δεκάδων υπηρεσιών φιλοδοξεί να βάλει το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, τις γενικές αρχές του οποίου συζήτησε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο. Η κυβέρνηση αποφάσισε να μεταθέσει για λίγες ημέρες την κατάθεση του νομοσχεδίου, ώστε να μην υπάρξουν νέες κινητοποιήσεις μέσα στις γιορτές".

City Press: "Απόδραση από την καθημερινότητα".

 Σύμφωνα με την εφημερίδα "υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες συνοδεύουν τους εκδρομείς. Ενισχυμένη αστυνόμευση σε σημεία-καρμανιόλες του εθνικού οδικού δικτύου".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Θα ψάξουν τώρα για πετρέλαιο".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Προειδοποίηση Fitch για νέα υποβάθμιση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στον προθάλαμο της υποβάθμισης και από τον τελευταίο οίκο που διατηρεί τα ελληνικά ομόλογα σε καθεστώς επενδυτικής αξιολόγησης, βρίσκεται από χθες η ελληνική οικονομία. Η Fitch σε χθεσινοβραδινό της report αναφέρει ότι η ελληνική οικονομία τίθεται σε καθεστώς πιστοληπτικής επιτήρησης με πιθανές αρνητικές συνέπειες. Η τελική αξιολόγηση του διεθνούς οίκου τοποθετείται χρονικά τον Ιανουάριο".

ΚΕΡΔΟΣ: "Πέντε νέα νομοσχέδια και δύο μεγάλα αγκάθια".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πράσινο φως σε Ταμείο Επιχειρηματικότητας, τυχερά παιχνίδια, κοινωνικές επιχειρήσεις, ταχυδρομικές υπηρεσίες και σε βελτίωση ανταγωνιστικότητας. Εν ευθέτω χρόνω τα κλειστά επαγγέλματα και περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εντείνονται οι πιέσεις και για νέα υποβάθμιση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο οίκος αξιολόγησης Fitch έδωσε χθες ένα ακόμη χτύπημα στην αξιοπιστία της Ελλάδας απέναντι στις αγορές θέτοντας την ελληνική οικονομία σε αρνητική αξιολόγηση και προειδοποιώντας για νέα υποβάθμιση το επόμενο διάστημα".

   

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα