Ηλεκτρονική Έκδοση

ΓΣΕΕ: «Η ασυδοσία των εργολάβων καθαριότητας συνεχίζεται»

Καταδικάζει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε χθες σε κτίριο της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας, όπου ένας Αιγύπτιος μετανάστης έπεσε από τον 3ο όροφο και έχασε τη ζωή του την ώρα που καθάριζε τα τζάμια του κτιρίου.

Η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της εκφράζει τη "βαθύτατη λύπη της" για το εργατικό δυστύχημα και με "οργή" καταδικάζει την "συνεχιζόμενη και ανενόχλητη εργοδοτική αυθαιρεσία σε όλους τους χώρους εργασίας και ειδικότερα σε αυτόν της καθαριότητας και μάλιστα σε κτίριο που στεγάζει υπηρεσίες του υπουργείου εργασίας".

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ αν και έχει καταθέσει, όπως το ίδιο έχουν κάνει και άλλα συνδικάτα προτάσεις για ένα πλαίσιο εργασίας και ελέγχων στον "πολύπαθο χώρο του καθαρισμού" μέχρι σήμερα "δεν έχουν ληφθεί αποτελεσματικά μέτρα διασφάλισης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, καθώς και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων".

"Είναι διπλά εγκληματικό να έχουν διαπιστωθεί τα προβλήματα να έχουν γίνει τεκμηριωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις από τα συνδικάτα και να μην λαμβάνονται αποτελεσματικά μέτρα εξουδετέρωσης των εργολαβικών αυθαιρεσιών που οδηγούν σε τέτοια τραγικά και θανατηφόρα περιστατικά" τονίζεται στην ανακοίνωση. Τ

έλος καλεί το Υπουργείο Εργασίας, το ΣΕΠΕ και τη Δικαιοσύνη, να προχωρήσουν "άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για την αυστηρή τιμωρία των υπευθύνων καθώς και τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση και φροντίδα της οικογένειας του άτυχου εργαζόμενου".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΓΣΕΕ
Εργατικά ατυχήματα
Για το ίδιο θέμα
Νεκρός μετανάστης καθαριστής τζαμιών σε κτίριο του υπoυργείου Εργασίας
Υπουργείο μαύρης Εργασίας