Ηλεκτρονική Έκδοση

Προαναγγελία νέων κινητοποιήσεων στις συγκοινωνίες

Τη βεβαιότητά τους ότι θα συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες εκφράζουν εκπρόσωποι των εργαζομένων στις συγκοινωνίες της πρωτεύουσας.

"Είναι σίγουρο..." τόνισε χαρακτηριστικά και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο Ν. Κουλουμπαρίτσης, πρόεδρος του συντονιστικού των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα.

Πρόσθεσε πως τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις, στη διάρκεια των οποίων οι εργαζόμενοι θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Σημειώνεται πως για σήμερα τα σωματεία στα περισσότερα συγκοινωνιακά μέσα είχαν εξαγγείλει αρχικά 24ωρη απεργία. Ωστόσο, μετά και από τις προσφυγές των διοικήσεων των εταιρειών στη Δικαιοσύνη προχώρησαν σε 4ωρη στάση εργασίας για τις μεσημεριανές ώρες.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται τόσο για τις περικοπές των αποδοχών τους, στο πλαίσιο των κυβερνητικών αποφάσεων για τα μισθολογικά των ΔΕΚΟ, όσο και για τα σχέδια που αφορούν στη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών. Πρόθεση του υπουργείου Υποδομών είναι να επιβάλει αυστηρό έλεγχο στις δαπάνες, με δραστικές περικοπές των επιδομάτων.

"Η κυβέρνηση αποφάσισε να διαλύσει τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες" σχολίασε από την πλευρά του ο Αλ. Τσίπρας.
"Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του δυτικού κόσμου οι αστικές συγκοινωνίες επιδοτούνται. Στη χώρα μας οι κυβερνήσεις επιλέγουν να επιδοτούν μονάχα τις ιδιωτικές μεταφορές και σπρώχνοντας τις αστικές συγκοινωνίες σε έναν ληστρικό δανεισμό που έχει συσσωρεύσει απέραντα χρέη. Τώρα ζητάνε τα ρέστα από τους εργαζόμενους και από τους επιβάτες" πρόσθεσε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
ΣΥΡΙΖΑ
Για το ίδιο θέμα
Αρρυθμίες την Τετάρτη στις αστικές συγκοινωνίες