Έντυπη Έκδοση

Συνωστισμός για φάρμακα στον Πειραιά

Στα φαρμακεία βρέθηκαν από νωρίς χθες το πρωί δεκάδες Πειραιώτες. Τα νέα για το 48ωρο λουκέτο των φαρμακείων της πόλης μαθεύτηκαν γρήγορα με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί -ιδιαίτερα στο κέντρο- σχετικός συνωστισμός.

Η απεργιακή κινητοποίηση των Πειραιωτών φαρμακοποιών είναι η πρώτη τα τελευταία 10 χρόνια και, σύμφωνα με τους ίδιους, αποτελεί προπομπό της μεγάλης κινητοποίησης του κλάδου που ξεκινά από αύριο και για τρία ολόκληρα 24ωρα.

Για τον πρόεδρο του φαρμακευτικού συλλόγου της πόλης Κώστα Κούβαρη το θέμα έχει δύο όψεις. Η μία αφορά στον κόσμο που «στάθηκε από τις πρώτες ώρες κοντά μας, έδειξε υπομονή και κατανόηση και μας συμπαραστάθηκε με συνταρακτικό τρόπο - ποτέ άλλωστε κατά την τελευταία δεκαετία δεν απεργήσαμε».

Η άλλη αφορά στο «φαινόμενο της πολυφαρμακίας που, δυστυχώς, στη χώρα μας έχει πάρει διαστάσεις και "εξαναγκάζει" κάποιους συμπολίτες μας στο να προμηθευτούν φάρμακα που δεν θα χρειαστούν σε αυτές τουλάχιστον τις ποσότητες». Οι οποίες ποσότητες, που αγοράστηκαν σήμερα από ορισμένους πελάτες, είναι αυτές που οδηγούν τον πρόεδρο του φαρμακευτικού συλλόγου στο να συμπεράνει πως το συγκεκριμένο φαινόμενο ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό για τα όσα συνέβησαν χθες στα φαρμακεία στο κέντρο του μεγάλου λιμανιού.

Αν όμως παρατηρήθηκε συνωστισμός στα κεντρικά φαρμακεία του Πειραιά, το ίδιο αναμένεται να συμβεί σε όλη τη χώρα, εν όψει της τριήμερης απεργίας. Οπως λέει ο κ. Κούβαρης, οι πολίτες θα εξυπηρετηθούν από τα διημερεύοντα-διανυκτερεύοντα φαρμακεία που θα λειτουργήσουν τις προβλεπόμενες ώρες, καθ' όλη τη διάρκεια της απεργίας. Στον Πειραιά χθες, πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας, 16 φαρμακεία (σε σύνολο περίπου 480) έμειναν ανοιχτά για να εξυπηρετήσουν τις έκτακτες ανάγκες του κοινού.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απελευθέρωση επαγγελμάτων
Για το ίδιο θέμα
Ανοιξαν την πόρτα για τα κλειστά