Ηλεκτρονική Έκδοση

Ούτε κάναμε, ούτε θα κάνουμε μαζικές νομιμοποιήσεις λέει το υπουργείο Εσωτερικών

Τείχος στη νομιμοποίηση μεταναστών

Σκληρή γλώσσα για τους μετανάστες της Νομικής από την Αννα Διαμαντοπούλου και τους πανεπιστημιακούς

Τελευταία ενημέρωση:

Ερμητικά κλειστή κρατά η κυβέρνηση την πόρτα της νομιμοποίησης των μεταναστών που ζουν στη χώρα μας και αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα που εκπέμπει το υπουργείο Εσωτερικών με αφορμή την παραμονή 250 αλλοδαπών στη Νομική Σχολή της Αθήνας.


Το υπουργείο χαρακτηρίζει ως ακραίο το αίτημα για τη νομιμοποίηση του συνόλου των μεταναστών που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα. Επαναλαμβάνει, μάλιστα, δήλωση του υπουργού Γ. Ραγκούση, τον Μάρτιο του 2010, σύμφωνα με την οποία "δεν υπάρχει καμία πρόθεση και κανένα περιθώριο μαζικής και αδιάκριτης νομιμοποίησης αλλοδαπών που έχουν εισέλθει και διαμένουν παράνομα στη χώρα".

Προσθέτει, επίσης, πως η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει πραγματοποιήσει "καμία μεμονωμένη ή μαζική νομιμοποίηση" τονίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν "πρόκειται να διενεργηθεί στο μέλλον".

Αναφερόμενο στις διατάξεις του νόμου 3838/2010 το υπουργείο τονίζει πως αυτές αφορούν αποκλειστικά στους "νόμιμα διαμένοντες μετανάστες και όχι σε αλλοδαπούς που έχουν εισέλθει και διαμένουν παράνομα, όπως όσοι έχουν καταλάβει τους χώρους της Νομικής".

Η κυβέρνηση εμφανίζεται, τέλος, αμετακίνητη στις θέσεις της περί "αποφασιστικής αντιμετώπισης της παράνομης εισόδου μεταναστών".

Νωρίτερα η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για την παρουσία των μεταναστών στη Νομική λέγοντας πως η μετατροπή της σχολής "σε καταυλισμό μεταναστών είναι πέρα από τα όρια κάθε ανοχής". Την απομάκρυνση των αλλοδαπών από το χώρο ζήτησαν και οι πανεπιστημιακοί.

Το ΚΚΕ επέκρινε την είσοδο των μεταναστών στη Νομική, ενώ παράλληλα άσκσηε και κριτική κατάτ ων πανεπιστημαικών λέγοντας πως με τις δηλώσεις τους στοχοποιούν τους μετανάστες και το άσυλο. Από την πλευρά του ο ΣΥΝ έκανε λόγο για κυνήγι μαγισσών, σημειώνοντας πως οι φοιτητικές παρατάξεις της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ είχαν υπερψηφίσει την παραμονή των αλλοδαπών στη Νομική, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά χαρακτηρίζει ως ανώφελη την ενέργεια των μεταναστών. Τέλος, το ΛΑΟΣ ζήτησε την παρέμβαση της Αστυνομίας για την απομάκρυνση των μεταναστών. Για όλες οι αντιδράσεις και τα σχόλια των κομμάτων πατήστε εδώ.

Προέχει η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος υποστηρίζει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, απαντώντας στις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, σχολίασε πως

" Βεβαίως και πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι σε ενα ευνομούμενο κράτος, αλλα προέχει η διασφαλιση του δημοσιου συμφεροντος, για το οποίο η πρυτανική αρχή αγωνίζεται. Είναι εύκολο να επιρριπτει κανείς ευθύνες απο δω κι απο εκει. Βέβαια ειναι η Πολιτεια και το υπουργειο Προστασιας του Πολιτη, όμως που δεν φροντισε ,ως οφειλε, να ενεργησει ετσι ωστε να αποτρεψει το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε τώρα. Διαβεβαιώνω πάντως, ότι προσπαθούμε να βρούμε λύση απο την οποία το Πανεπιστήμιο θα βγει αλώβητο ".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες
Υπουργείο Εσωτερικών
Για το ίδιο θέμα
Διγλωσσία παρατάξεων στη Νομική για τους μετανάστες
Αντιπαράθεση για τους μετανάστες στη Νομική
Χ. Παπουτσής: Αποκλειστική ευθύνη του Πανεπιστημίου
Αμετακίνητοι οι μετανάστες της Νομικής