Ηλεκτρονική Έκδοση

Τσίπρας: Στηρίζουμε την πρόταση του πρύτανη για ασφαλή μεταφορά των μεταναστών

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την πρόταση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών για αποστοχοποίηση του πανεπιστημίου και του πανεπιστημιακού ασύλου, δήλωσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας, ταυτόχρονα, τις ευθύνες της κυβέρνησης και των πολιτικών που ακολουθεί.

"Η απεργία πείνας των μεταναστών μέσα στη Νομική Σχολή της Αθήνας, έχει δώσει αφορμή σε ακραίους κύκλους να ξεδιπλώσουν μια επίθεση συκοφαντίας απέναντι σε όσους συμπαραστέκονται στα αιτήματά τους. Έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να αλλάξει καθώς την συμφέρει την πολιτική ατζέντα. Έδωσε μάλιστα την ευκαιρία σε ορισμένους να βάλουν για μια ακόμη φορά στο στόχαστρο ακόμη και το ακαδημαϊκό άσυλο" αναφέρει στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας καταγγέλλοντας όσους "σπεύδουν να κερδοσκοπήσουν πολιτικά σε ένα γενικευμένο κοινωνικό πρόβλημα".

Ο Α. Τσίπρας ζήτησε από τον δήμαρχο της Αθήνας να συνδράμει στην επίλυση του προβλήματος και πρότεινε  να μεταφερθούν οι μετανάστες ασφαλώς σε ένα δημοτικό γυμναστήριο προκειμένου να συνεχίσουν τον αγώνα τους, "να αποκτήσουν χαρτιά, ιδίως όσοι το δικαιούνται, ζούνε για πολλά χρόνια σ’ αυτή τη χώρα, εργάζονται και έχουν δικαιώματα". 

Σε ερώτηση για το αν συμφωνεί με την είσοδο και παραμονή των μεταναστών στη Νομική σχολή, ο Α. Τσίπρας απάντησε:

"Εμείς υπερασπιζόμαστε τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών, να αποκτήσουν -ιδίως αυτών που έχουν πάρα πολλά χρόνια παραμονής στη χώρα μας- χαρτιά. Είμαστε αλληλέγγυοι σε αυτόν το δίκαιο αγώνα. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι σε σχέση με τη στοχοποίηση του πανεπιστημίου και του πανεπιστημιακού ασύλου είμαστε απόλυτα σαφείς".  

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

3 σχόλια

1 Ο/Η Aντώνης έγραψε: (πριν 9 έτη)
Είναι βαρύτατες οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ γι αυτή την κατάσταση. Με το έτσι θέλω δεν μπορούν να εκβιάζουν όλη την Ελληνική κοινωνία οι επαναστάτες των βορείων προαστίων.

Το χειρότερο είναι ότι με τη στάση αυτή δυναμιτίζουν όλες τις προσπάθειες που γίνονται για την ομαλή ένταξη των μεταναστών.
2 Ο/Η Άκης έγραψε: (πριν 9 έτη)
Μπα, ναι; Τι μας λέτε!
Ποιες ακριβώς είναι αυτές οι προσπάθειες, και πώς τις "δυναμιτίζει" η απεργία πείνας; Ο Άγιος Παντελεήμονας;
3 Ο/Η ΕΡΜΗΣ έγραψε: (πριν 9 έτη)
Μιά θεαματικότατη κωλοτούμπα του "επαναστάτη" Τσίπρα!!!Από εδώ και πέρα θα λέγεται "Κωλοτουμπική Αριστερά".
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 3

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες
Πανεπιστημιακό άσυλο
Για το ίδιο θέμα
Εγγυήσεις για την ασφαλή μεταφορά των μεταναστών ζητάει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών
Μετανάστες: Βρέθηκε λύση για το που θα μείνουν, όχι για το που θα ζήσουν