Έντυπη Έκδοση

11.000 μαθητές χωρίς σχολικά

Οριστικό χειρόφρενο από σήμερα στη μεταφορά 11 χιλιάδων μαθητών απομακρυσμένων περιοχών του νομού Θεσσαλονίκης με τουριστικά λεωφορεία. «Μας χρωστούν 5 εκατομμύρια ευρώ μόνο για το 2010», καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας - Θράκης, που ανακοίνωσε ότι δεν θα εκτελεί στο εξής τα δρομολόγια, αφού η πολιτεία τούς έχει απλήρωτους ακριβώς ένα χρόνο!

«Φορολογηθήκαμε για λογιστικοποιημένα έσοδα με συντελεστές άνω του 25%, αλλά δεν έχουμε βάλει ούτε ένα ευρώ στην τσέπη μας τόσο καιρό», αναφέρει στην «Ε» ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων, Μιχάλης Πετζίκογλου.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος είχε αποστείλει έγγραφο στα μέσα Ιανουαρίου, σύμφωνα με το οποίο παρατείνονται οι συμβάσεις των λεωφρορειούχων μέχρι τις 30-6-2011 για το έργο της μεταφοράς μαθητών στο νομό Θεσσαλονίκης. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχει γίνει καμιά νομοθετική ρύθμιση που να διασφαλίζει την ισχύ αυτών των συμβάσεων.

Τα λεφτά «κόλλησαν»

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι έχουν εκταμιευθεί περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ από το αρμόδιο υπουργείο για να πληρωθούν οι λεωφορειούχοι τουλάχιστον τα «έναντι» δύο μηνών (Φεβρουαρίου, Μαρτίου 2010), αλλά έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να τα πάρουν! Τα χρήματα έχουν... «κολλήσει» στην Υπηρεσία Εντελλομένων που ελέγχει τις κρατικές δαπάνες στη Θεσσαλονίκη και δεν τα εγκρίνει, επικαλούμενη παλαιότερη απορριπτική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένονται κινητοποιήσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Εκπαίδευση
Υπουργείο Παιδείας