Ηλεκτρονική Έκδοση

Πέθανε ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Κοσμόπουλος

Πέθανε ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ντίνος Κοσμόπουλος από ανακοπή καρδιάς.

Ο Ντίνος Κοσμόπουλος βρισκόταν στο Καυτανζόγλειο στάδιο σε εκδήλωση για την ονομασία του προπονητηρίου αλμάτων και δρόμου σε «Νίκος Ζαχαριάδης».

Παρόλο που στο στάδιο βρίσκονταν 3 γιατροί και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δεν κατέστη δυνατό να διασωθεί.

Ο Ντίνος Κοσμόπουλος είχε γεννηθεί το 1928.

Εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 1986 και το 1989 εκλέχθηκε δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι το 1998. Υπήρξε επίσης πρόεδρος του Ηρακλή (σ.σ. ο πατέρας του, Απόστολος, ήταν από τα ιδρυτικά μέλη και επίσης πρόεδρος του συλλόγου).
 
ΠΑΕ, ΚΑΕ Ηρακλής: Σκόρπισε οδύνη ο χαμός του Κοσμόπουλου

Την οδύνη της για το θάνατο του Κωνσταντίνου Κοσμόπουλου εξέφρασε, μέσω ανακοίνωσής της, η ΠΑΕ Ηρακλής. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η μεγάλη οικογένεια του Ηρακλή μας θρηνεί την απώλεια ενός μεγάλου ανθρώπου και ενός μεγάλου Ηρακλειδέα. Ο Ντίνος Κοσμόπουλος δεν βρίσκεται, πλέον, ανάμεσά μας και η είδηση αυτή σκορπίζει οδύνη σε όλους μας. Ο ιστορικός πρόεδρος του συλλόγου μας, ο εργατικότατος Δήμαρχος της πόλης μας, κατόρθωσε να βάλει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της παρουσίας του στον αθλητισμό και στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και άπαντες του οφείλουμε σεβασμό και αναγνώριση. Φτωχότεροι μετά την απώλειά του, ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια και δύναμη στους οικείους του, για να φέρουν πάντα ανεξίτηλη την μνήμη του σπουδαίου εκλιπόντος. Η ιστορική καταγραφή έχει αγκαλιάσει αναπόδραστα την παρουσία της προσωπικότητας του». 
 
Στο ίδιο μύκος κύματος και η ΚΑΕ Ηρακλής, τονίζοντας: «Η Κ.Α.Ε. Ηρακλής Θεσσαλονίκης εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του μεγάλου Ηρακλειδέα και Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Κοσμόπουλου για τον αδόκητο χαμό του. Η οικογένεια του Ηρακλή, η Θεσσαλονίκη, όλη η Ελλάδα έχασε έναν μεγάλο άνθρωπο, έναν μεγάλο πολιτικό, έναν μεγάλο Έλληνα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει». 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μακεδονία και Θράκη