Έντυπη Έκδοση

Ο συνήθης Πλεύρης συνεχίζει στη δίκη

Με λιγοστές... κορώνες σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση, συνεχίστηκε χθες στο Πενταμελές Εφετείο Αθήνας η δίκη του Κ. Πλεύρη, ο οποίος κατηγορείται για «παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου» με αφορμή το βιβλίο του «Εβραίοι - όλη η αλήθεια»

Αυτή τη φορά ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στους ομοφυλόφιλους -υποστηρίζοντας ότι «όποιος δεν σέβεται τη φύση του, δεν σέβεται τίποτα»- σε «εθνοπροδότες που υπερασπίζονται τις μειονότητες», αλλά και για πολλοστή φορά στο «Ολοκαύτωμα, την ανυπαρξία του οποίου έχω αποδείξει σε 200 σελίδες του βιβλίου μου».

Οι μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν με τη σειρά τους ότι το βιβλίο περιλαμβάνει υβριστικό περιεχόμενο, ενώ προτρέπει σε μίσος κατά των Εβραίων. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, κ. Κωνσταντίνης, ανέφερε ότι μετά το 2006, έτος κατά το οποίο εκδόθηκε το εν λόγω βιβλίο, πραγματοποιήθηκαν βεβηλώσεις σε εβραϊκά νεκροταφεία, ενώ γράφτηκαν και ρατσιστικά συνθήματα στο κτίριο του Συμβουλίου.

Οι προσπάθειες της έδρας του δικαστηρίου να βρει τις «ισορροπίες» ανάμεσα στις δύο πλευρές, στάθηκαν ιδιαίτερα άκαρπες.Ο Κ. Πλεύρης, παρά τις επανειλημμένες προτροπές της προέδρου να προχωρήσει στην εξέταση του μάρτυρα Παν. Δημητρά, εκπροσώπου του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι, ξεφύλλιζε το επίμαχο βιβλίο και έλεγε «βλέπετε τις φωτογραφίες με τα παιδάκια της Παλαιστίνης;». Νωρίτερα, θέλοντας να καταδείξει την αναξιοπιστία του συγκεκριμένου μάρτυρα, ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει ότι ο κ. Δημητράς, μέσα από τη δράση του, δείχνει ότι είναι «υπέρμαχος της μακεδονικής μειονότητας και υβριστής των δικαστών».

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης ρώτησε αν ο κ. Δημητράς ενστερνίζεται τις απόψεις για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων του κόμματος «Φιλελεύθερη Συμμαχία», καθώς είχε συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιό τους στις τελευταίες κοινοβουλευτικές εκλογές.

Μάρτυρας: «Το υιοθετώ. Εσείς είστε ο ομοφοβικός».

Υπεράσπιση: «Οχι δεν είμαι ομοφοβικός, ομοαηδιασμένος είμαι...».

Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδίκως ο Κ. Πλεύρης καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, με την κατηγορία ότι με αφορμή το βιβλίο «Εβραίοι - όλη η αλήθεια» παραβιάζεται ο αντιρατσιστικός νόμος 927/1979, όπως τροποποιήθηκε από τον νόμο 1419/1984. Η δίκη συνεχίζεται την Τετάρτη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Για το ίδιο θέμα
Αθωώθηκε ο Κ. Πλεύρης από το Εφετείο