Ηλεκτρονική Έκδοση

Πεταλωτής: Στη διάθεση του εισαγγελέα όλα τα στοιχεία για τις ΜΚΟ

«Πλούσια» στοιχεία, τα οποία όποιος αρμόδιος εισαγγελέας τα διερευνήσει, θα δείξουν ποιος χρησιμοποίησε τη χρηματοδότηση, ποιων ΜΚΟ, με ποιον τρόπο και για ποιους σκοπούς, δήλωσε ότι υπάρχουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

 

"Όταν ήρθαμε στην κυβέρνηση της χώρας βρήκαμε μια υπηρεσία στο υπουργείο Εξωτερικών που διαχειριζόταν τα κονδύλια των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, όχι απλώς με τρόπο αδιαφανή, αλλά με τρόπο σκανδαλώδη", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα που αναφέρεται στη χρηματοδότηση των ΜΚΟ.
 
Επιπλέον, ο Γ. Πεταλωτής είπε ότι αυτό που έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση, ήταν να 'παγώσει' όλα τα επόμενα προγράμματα "που θα έπρεπε να προκηρυχτούν κανονικά και θα ήταν νόμιμα, για να μην υπάρξει παρόμοιο θέμα στο μέλλον και για να ξεκαθαρίσει ό,τι παλιό υπήρχε". 
 
Συνεχίζοντας, εξήγησε ότι έγιναν μόνο εκείνες οι καταβολές, όπως έχει τη συμβατική υποχρέωση το κράτος, και πως αυτό ορίστηκε με εγκύκλιο του αρμόδιου για τα συγκεκριμένα θέματα υφυπουργού Εξωτερικών Σπύρου Κουβέλη. 
 
"Γι' αυτό δεν εγκρίθηκαν νέα προγράμματα αναπτυξιακής υποτίθεται βοήθειας που περνούσε μέσα από την υπηρεσία διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας του ΥΠΕΞ, μια υπηρεσία που επί ΝΔ λειτούργησε σαν "πλυντήριο", πρόσθεσε ο Γ. Πεταλωτής και σημείωσε ότι "είναι ανοιχτά τα πάντα προς διερεύνηση για να δούμε ποιος και πώς χρησιμοποιούσε αυτές τις ΜΚΟ".
 
"Εκεί πραγματικά νομίζω ότι κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους", σημείωσε. 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ακτιβισμός και ΜΚΟ
Για το ίδιο θέμα
528 ΜΚΟ στο τραπέζι