Ηλεκτρονική Έκδοση

Υπ. Υγείας: Να μεταφερθούν σε νοσοκομείο οι μετανάστες

Τελευταία ενημέρωση:

Τη μεταφορά όλων των μεταναστών σε νοσοκομεία, εν όψει και της επιδείνωσης του καιρού ζήτησε σήμερα με ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών σε συνδυασμό με την επιδείνωση της υγείας των απεργών, επιβάλλουν τη μεταφορά όλων ανεξαιρέτως και χωρίς καθυστερήσεις σε νοσοκομεία του ΕΣΥ μέσω του ΕΚΑΒ, ώστε να τους προσφερθούν οι απαιτούμενες υπηρεσίες.

Ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Άρης Μουσιώνης, ζήτησε από τους απεργούς του "Υπατία" να δεχθούν τη μεταφορά τους σε δημόσια νοσοκομεία, χωρίς κάτι τέτοιο να γίνει δεκτό

Εν τω μεταξύ, δώδεκα ακόμη μετανάστες από το κτίριο της Υπατίας, μεταφέρθηκαν χθες στο νοσοκομείο, λόγω εξάντλησης από την απεργία πείνας, ενώ με προβλήματα υγείας μεταφέρθηκαν άλλοι οχτώ μετανάστες απεργοί πείνας από το Εργατικό Κέντρο Θεσσσαλονίκης στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της πόλης. 

Όπως αναφέρει ο Πέτρος Γιώτης, μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης και οι γιατροί που τους παρακολουθούν, οι απεργοί πείνας είχαν συμπτώματα αφυδάτωσης και μυϊκούς σπασμούς, ενώ ορισμένοι βρίσκονταν στον προθάλαμο νεφρικής ανεπάρκειας.

Κάποιοι από τους απεργούς σταμάτησαν να παίρνουν και υγρά, με την υγεία τους να βρίσκεται έτσι σε ακόμη μεταλύτερο κίνδυνο. Η ανησυχία για τη ζωή των μεταναστών αυξάνεται, εν όψει και του κύματος ψύχους που αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Στη Θεσσαλονίκη, άλλοι οχτώ μετανάστες απεργούς πείνας, από αυτούς που στεγάζονται στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, διακομίστηκαν με προβλήματα υγείας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Ο ένας μεταφέρθηκε σε προκωματώδη κατάσταση εξαιτίας υπογλυκαιμικού επεισοδίου, ενώ οι υπόλοιποι με υπόταση και κάποιοι με βραδυκαρδία. Συνολικά, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο νοσηλεύονται 16 άτομα.

Σύμφωνα με την Ομάδα Τύπου Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας, η κατάσταση της υγείας των μεταναστών που συνεχίζουν για 42η ημέρα την απεργία πείνας βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο.

Συνολικά στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί 88 μετανάστες από την Υπατία και 18 από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

►"Να σταματήσει το παιχνίδι με τις ζωές των μεταναστών απεργών πείνας. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη και πρέπει να ικανοποιήσει τώρα τα δίκαια αιτήματά τους. Ο ερχομός της κακοκαιρίας καθιστά τις ώρες κρίσιμες και δεν επιτρέπεται καμία ολιγωρία", επισήμανε το ΚΚΕ σε σημερινή ανακοίνωσή του.

►Να δοθεί άδεια παραμονής στους μετανάστες για ανθρωπιστικούς λόγους, πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες
Τελευταίες ειδήσεις στην κατηγορία Ελλάδα
Μέχρι 8 Οκτωβρίου οι αιτήσεις μετάταξης για πρώην δημοτικούς αστυνομικούς
Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος Πειραιά ο χρυσαυγίτης Νίκος Κούζηλος
Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
24ωρη απεργία την Πέμπτη στην υγεία
Έξω από το Μέγαρο Μαξίμου οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Μετανάστες στον... αυτόματο πιλότο
Η ΝΕΡΙΤ απαντά για τις... σπατάλες στη Χαλκιδική
Νέα γερή καμπάνα στο «Αλ Τσαντίρι νιους»
Φουντώνουν οι αντιδράσεις για τις αυξήσεις στα εισιτήρια
Πρωταθλήτρια στις αφίξεις η τουριστική Κρήτη (+18,8%)
Φαροφύλακας Κάβο Μαλιά
Μπαλώματα Βορίδη στις τρύπες του ΠΕΔΥ
«Μαμά, η Ελλάδα γερνάει...»
«Αϊ-Δημητράκη μου, μικρό καλοκαιράκι μου»
Από 9 έως 17 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για μετεγγραφές φοιτητών