Ηλεκτρονική Έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Επιτυχία-σταθμός για τον αγώνα των μεταναστών

Τελευταία ενημέρωση:

Θετική χαρακτηρίζει την έκβαση της απεργίας πείνας των μεταναστών ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε ανακοίνωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση για το ότι χρειάστηκαν 44 μέρες απεργίας πείνας για να αποφασίσει να δώσει μια λύση.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

 

"Η θετική έκβαση της απεργίας πείνας των μεταναστών, η επιτυχία ενός αγώνα που διακινδύνευε το υπέρτατο αγαθό της ζωής, έφερε στην ελληνική κοινωνία ικανοποίηση και αισιοδοξία.
 
Χρειάστηκαν 44 μέρες απεργίας πείνας για να αποφασίσει η κυβέρνηση, κυριολεκτικά στο παρά πέντε, να δώσει λύση στο πρόβλημα των απεργών. 
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή, στη βάση της αντίληψης ότι δεν υπάρχει καμία ανθρώπινη ύπαρξη παράνομη, συμπαραστάθηκε έμπρακτα στον αγώνα των απεργών και ενίσχυσε τους πολίτες που οργάνωσαν την αναγκαία αλληλεγγύη προς τους μετανάστες, αντιμετωπίζοντας με θετικό τρόπο την κινδυνολογία που αναπτύχθηκε από διάφορους κύκλους. 
 
Η επιτυχία αυτή όμως είναι ένας μόνο σταθμός σε έναν αγώνα και μία προσπάθεια που πρέπει να συνεχιστεί. Ούτε η Ευρώπη μπορεί να είναι φρούριο, ούτε η Ελλάδα. Οι συμπολίτες μας μετανάστες έχουν σοβαρούς λόγους που εγκαταλείπουν την πατρώα γη και έχουν κάθε δικαίωμα να ζήσουν με αξιοπρέπεια". 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Μετανάστες και πρόσφυγες
Για το ίδιο θέμα
Έληξε η απεργία πείνας των μεταναστών