Ηλεκτρονική Έκδοση

Σε 24ωρη προχωρούν και οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι

Απεργούν οι ναυτεργάτες την Πρωτομαγιά

Τελευταία ενημέρωση:

Προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με πλοία και τρένα την Πρωτομαγιά καθώς οι ναυτεργάτες και οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Οι ναυτεργάτες διεκδικούν την κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας, που όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, προωθεί τη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας καθώς και "κοινωνικοασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους τους ναυτεργάτες".

Οι διοικήσεις των Πανελλήνιων Ενώσεων Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πληρωμάτων ρυμουλκών-ναυαγοσωστικών και Συνταξιούχων ΝΑΤ αποφάσισαν να συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, από τις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έως τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Επίσης οι ναυτεργάτες αναμένεται να έχουν απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά στις 5:30 το πρωί.

Προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν και στα κρουαζιερόπλοια από την 24ωρη απεργία των πληρωμάτων των ρυμουλκών ναυαγοσωστικών από τις 6 το πρωί της Πρωτομαγιάς μέχρι στις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Σημειώνεται πως όσα κρουαζιερόπλοια δεν φέρουν ελληνική σημαία θα δένουν υποχρεωτικά στο λιμάνι του Πειραιά με τη βοήθεια ρυμουλκών.

Ακινητοποιημένα τρένα και Προαστιακός

Τρένα και Προαστιακός θα παραμείνουν ακινητοποιημένα την Κυριακή. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) σημειώνει ότι συμμετέχει στην απεργία αντιδρώντας στη συρρίκνωση του σιδηροδρόμου, την περικοπή δρομολογίων και την κατάργηση αμιγώς σιδηροδρομικών δραστηριοτήτων, καθώς και το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι ζητούν να εφαρμοστούν οι στοιχειώδεις βασικές αρχές στους Κανονισμούς Εργασίας για την εύρυθμη λειτουργία του σιδηροδρόμου και τα οργανογράμματα που θα διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας, τη λειτουργικότητα και πάνω από όλα την ασφάλεια του σιδηροδρόμου σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ο Διαμαντίδης δήλωσε για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων δήλωσε για την 24ωρη απεργία των ναυτεργατών την ημέρα της Πρωτομαγιάς και το ενδεχόμενο επιστράτευσής τους τα εξής: "Άλλο η επιστράτευση και άλλο η Πρωτομαγιά. Η εργατική Πρωτομαγιά είναι καθιερωμένη ως μία ημέρα απεργίας - εορτής και απεργούν όλοι οι εργαζόμενοι. Δεν πρόκειται ποτέ εμείς να αλλάξουμε την ιστορία της εργατικής Πρωτομαγιάς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πάψει να ισχύει η απόφαση της κυβέρνησης που ισχύει μέχρι τώρα για την επιστράτευση."

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Ναυτιλία και ακτοπλοΐα
Λιμάνια και Ναυπηγεία