Ηλεκτρονική Έκδοση

Καταδικάζει τη βία «απ' όπου και αν προέρχεται» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Λυπάται» η κυβέρνηση για τον τραυματισμό του διαδηλωτή

Ψυχραιμία συνιστά η κυβέρνηση δια του Γ. Πεταλωτή, αναφερόμενη στον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου διαδηλωτή από αστυνομικούς χθες Τετάρτη.

 

"Η βία είναι σαφώς καταδικαστέα, από όπου και αν προέρχεται" αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δήλωσή του, προσθέτοντας πως οι αρμόδιες αρχές "διεξάγουν έρευνα σε βάθος για να διακριβωθούν τα αίτια και οι συνθήκες τραυματισμού του, καθώς και το ενδεχόμενο ευθύνης αστυνομικών, υπό την εποπτεία εισαγγελέα".
 
"Δεν μπορούμε όμως να ανεχθούμε και την αυτοδικία ως λύση. Καταδικαστέα λοιπόν είναι και η συμπεριφορά όλων όσων εισέβαλλαν στο νοσοκομείο της Νίκαιας και άσκησαν βία προς τις Αρχές που διενεργούσαν ανάκριση, παρουσία εισαγγελέα, ακόμη και στον ιατροδικαστή, παρεμποδίζοντας ουσιαστικά τη διερεύνηση της αλήθειας".
 
"Επιβάλλεται να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας και να δείξουμε τη ψυχραιμία και τη σύνεση που χρειάζεται. Παρακολουθούμε με αγωνία την εξέλιξη της υγείας του τραυματία και αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας που διατάχθηκε αμέσως".
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα
Για το ίδιο θέμα
Δολοφονικό χτύπημα ΕΛ.ΑΣ. στην απεργιακή διαδήλωση