Ηλεκτρονική Έκδοση

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί των ΜΑΤ για βάναυση επίθεση σε διαδηλωτές

Τελευταία ενημέρωση:

Το βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο «έκαψε» τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς των ΜΑΤ, που εμφανίζονται να επιτίθενται βίαια εναντίον διαδηλωτή.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικοί, καθώς και ο επικεφαλής αξιωματικός τους, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Το βίντεο εμφάνιζε τους αστυνομικούς να χτυπούν με ιδιαίτερη σκληρότητα έναν πολίτη που μετείχε στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, εξέφρασε την «οργή» του για το βίντεο που απεικονίζει αστυνομικούς να ξυλοκοπούν διαδηλωτή και ζήτησε από την ηγεσία της αστυνομάις την πλήρη και άμεση εξακρίβωση των στοιχείων όσων εμπλέκονται.

Ο Χρ. Παπουτσής θα επιστρέψει αύριο στην Αθήνα, οπότε και θα μιλήσει στις ηγεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας στις 12 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ, για τα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν στη χθεσινή πορεία.

►Δείτε το βίντεο που εμφανίζει τους αστυνομικούς να χτυπούν τον διαδηλωτή:

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Για το ίδιο θέμα
Δολοφονικό χτύπημα ΕΛ.ΑΣ. στην απεργιακή διαδήλωση
Έπνιξαν στα δακρυγόνα την πορεία κατά της αστυνομικής βίας
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή με αφορμή τον τραυματισμό του διαδηλωτή