Ηλεκτρονική Έκδοση

Καταδικάζει και η ΓΣΕΕ την αστυνομική βία

Απαράδεκτες και καταδικαστέες χαρακτηρίζει η ΓΣΕΕ τις αστυνομικές πράξεις βίας που έλαβαν χώρα στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στο Ηράκλειο Κρήτης, αφήνοντας πίσω τους δεκάδες διαδηλωτές σοβαρά τραυματισμένους.

Η αστυνομική βία που δέχτηκαν οι διαδηλωτες μετά το τέλος του συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας αλλά και κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης στο Ηράκλειο Κρήτης, ήταν πέρα από κάθε όριο, σημειώνει η ΓΣΕΕ.

"Οι πράξεις βίας, αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες απ’ όπου και αν προέρχονται και για οποιοδήποτε λόγο και αιτία. Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι της χώρας αντιπαλεύουν και συγκρούονται με τις αντεργατικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές που πλήττουν τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα. Η δράση και ο αγώνας των συνδικάτων θα συνεχιστεί ενάντια σε κάθε μορφής βία και αυθαιρεσία, κρατική ή παρακρατική" τόνισε η ΓΣΕΕ.

Ανακοίνωση και για την δολοφονία του 44χρονου

Με άλλη ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρθηκε στις ευθύνες της αστυνομίας σχολιάζοντας την εν ψυχρώ δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη στο κέντρο της Αθήνας: "Καταγγέλλουμε το «διαχρονικό έγκλημα» εγκατάλειψης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στα χέρια συμμοριών και εγκληματιών. Οι ευθύνες της Κυβέρνησης και της Αστυνομίας είναι τεράστιες, γι’ αυτό απαιτούμε την άμεση, αποτελεσματική και ολοκληρωμένη παρέμβαση που θα αντιμετωπίζει το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα των μεταναστών, τόσο στο κέντρο της Αθήνας, όσο και σ’ όλη τη χώρα, πριν η κατάσταση γίνει εκρηκτική. "

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΓΣΕΕ
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Για το ίδιο θέμα
Δολοφονικό χτύπημα ΕΛ.ΑΣ. στην απεργιακή διαδήλωση