Ηλεκτρονική Έκδοση

Εξαρθρώθηκε σπείρα που απήγαγε αλλοδαπούς

Στη σύλληψη 14 ατόμων που φέρονται να απήγαγαν αλλοδαπούς προχώρησε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν 10 Αφγανοί και 4 Πακιστανοί, οι οποίο απήγαγαν αλλοδαπούς, τους οποίους κρατούσαν έγκλειστους σε διαμερίσματα πολυκατοικίας στην οδό Ζήνωνος και με την χρήση σωματικής αλλά και ψυχολογικής βίας τους εκβίαζαν προκειμένου να τους αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό για να τους ελευθερώσουν.

Η αστυνομία οδηγήθηκε στη σύλληψή τους ύστερα από καταγγελία αλλοδαπού, την Κυριακή, ότι μέλη κυκλώματος κρατούν έγκλειστο τον αδερφό του. Οι αστυνομικοί εντόπισαν την πολυκατοικία και άρχισαν να την παρακολουθούν, η οποία τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση. Το βράδυ, σύμφωνα με την αστυνομία, εντοπίστηκαν αλλοδαποί να βγαίνουν από την πολυκατοικία και να επιβιβάζονται σε Ι.Χ., ενώ σε κοντινή απόσταση αστυνομικοί προέβησαν σε έλεγχο των επιβαινόντων αλλοδαπών, ένας εκ των οποίων δήλωσε ότι οι άλλοι δύο είναι μέλη οργανωμένου κυκλώματος και τον κρατούν παρά τη θέληση του, εκβιάζοντάς τον να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν έλεγχο παρουσία δικαστικού λειτουργού σε διαμερίσματα της πολυκατοικίας όπου βρέθηκε ο αδερφός του καταγγέλλοντος και συνελήφθησαν όλα τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ένα από τα θύματα θα υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση, καθώς έφερε και στα δύο χέρια εγκαύματα από τσιγάρο, που σύμφωνα με την κατάθεσή του, προκάλεσαν δύο από τους συλληφθέντες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ