Ηλεκτρονική Έκδοση

Η πλατεία είναι γεμάτη για 6η μέρα

Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

Η πλατεία Συντάγματος είναι γεμάτη με χιλιάδες κόσμο που διαμαρτύρεται, φωνάζει, τραγουδάει και γιουχάρει τους 300 της βουλής, για 6η συνεχόμενη ημέρα. Ο κόσμος αν και λιγότερος από τις δεκάδες χιλιάδες που βρέθηκαν στο ίδιο σημείο μια μέρα νωρίτερα, διακατέχεται από το ίδιο πάθος και την ίδια διάθεση για αντίσταση ενάντια στα μέτρα του Μνημονίου. Εντωμεταξύ, όσο περνάει η ώρα, από τους σταθμούς του μετρό εξέρχονται όλο και περισσότεροι αγανακτισμένοι πολίτες.

Στις 6 το απόγευμα άρχισε να συγκεντρώνεται ο κόσμος στην πλατεία Συντάγματος για 6η συνεχόμενη ημέρα, εκτός βέβαια από αυτούς που δεν έχουν φύγει στιγμή από τη διαμαρτυρία και μένουν μέσα στις σκηνές που έχουν στήσει στην πλατεία. Άλλωστε εκείνη την ώρα καθημερινά, συγκεντρώνονται οι ομάδες σίτισης και διαφόρων άλλων ενεργειών των συγκεντρωμένων, για να αποφασίσουν, πάντα σε ειρηνικό κλίμα, για τα επόμενα βήματά τους.

Οι συγκεντρωμένοι και σήμερα γιουχάρουν, φωνάζουν συνθήματα, χτυπούν κατσαρόλες και κρατούν πανό που γράφουν: "Αποφασίζουμε αμεσοδημοκρατικά, υπερβάλουμε τον κομματισμό", "Δεν τα φάγαμε μαζί", "Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας", "Όλοι στο Σύνταγμα", "Το παραμύθι τέλειωσε", "Καρφώνω την πρώτη μου λέξη, οδόφραγμα, στον αιώνα της πραγματικότητας", "Διαγραφή του χρέους, γενική απεργία".

Στην πλατεία ο κόσμος έχει οργανώσει εκθέσεις φωτογραφίας με στιγμιότυπα από τις ημέρες διαμαρτυρίας αλλά και χιουμοριστικά-καυστικά σκίτσα.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας συνεχίζουν να συρρέουν στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν.

Και στη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες

Κάτω από τον Λευκό Πύργο έχουν συγκεντρωθεί περίπου 1.100 άτομα που φωνάζουν και διαμαρτύρονται ειρηνικά, ενώ όσο προχωρά η νύχτα αναμένεται το πλήθος να μεγαλώνει.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική κρίση
Για το ίδιο θέμα
Το κίνημα της πλατείας: από την Πουέρτα δελ Σολ στο Σύνταγμα
Δεκάδες χιλιάδες ζήτησαν πίσω το Σύνταγμά τους
«Το παιδί μου με κατηγόρησε γι' αυτούς που ψήφιζα»
«Πραγματική Δημοκρατία Τώρα» σε όλες τις γλώσσες της γηραιάς ηπείρου
Παραμένουν στην Πουέρτα δελ Σολ οι «Indignados»
Αποστάσεις Πεταλωτή από Πάγκαλο για τους «αγανακτισμένους»