Έντυπη Έκδοση

«Από πού θα φύγετε»

Με φακούς και μέσα από τον Εθνικό Κήπο φυγαδεύτηκαν χθες το βράδυ τουλάχιστον 20 βουλευτές εξαιτίας του αποκλεισμού της Βουλής από διαδηλωτές. Οι τελευταίοι, με μια αιφνιδιαστική κίνηση, «ανέβηκαν» γύρω στις εννέα το βράδυ τη Βασ. Σοφίας, η οποία φυλασσόταν από δυνάμεις των ΜΑΤ, και απέκλεισαν την είσοδο του Κοινοβουλίου από την οποία εισέρχονται και εξέρχονται στο μέγαρο τα υπουργικά και βουλευτικά οχήματα.

Επικράτησε αναταραχή, καθώς την ίδια ώρα ολοκληρωνόταν η συνεδρίαση της ολομέλειας του Σώματος, που επεξεργαζόταν το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας για τα επιχειρηματικά πάρκα. Βουλευτές και υπάλληλοι παρέμειναν στη Βουλή και στον αύλειο χώρο καθώς δεν μπορούσαν να αποχωρήσουν λόγω του αποκλεισμού της εισόδου.

Τελικώς ομάδα βουλευτών που επέλεξαν να αποχωρήσουν φυγαδεύτηκαν με τη συνοδεία αστυνομικών και πυροσβεστών που κρατούσαν φακούς από την πίσω πόρτα που οδηγεί στον Εθνικό Κήπο.

Αντίθετα, άλλοι συνάδελφοί τους προτίμησαν να παραμείνουν επιμένοντας να αποχωρήσουν από την ίδια είσοδο από την οποία είχαν προσέλθει νωρίτερα στο Κοινοβούλιο.

Ετσι, διμοιρίες των ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές και αστυνομικές κλούβες δημιούργησαν διάδρομο ασφαλείας ώστε να διαφύγουν τα βουλευτικά οχήματα.

Πρώτος έφυγε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδης και στη συνέχεια ακολούθησαν άλλοι βουλευτές και υπάλληλοι.

Την ίδια στιγμή το πλήθος ξεσπούσε σε αποδοκιμασίες και υβριστικά συνθήματα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική κρίση
Μνημόνιο
Βουλή
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Για το ίδιο θέμα
Γ. Πεταλωτής: Τις επόμενες ώρες θα «κλείσει» το Μεσοπρόθεσμο
Παπουτσής: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε στη ζωή, ούτε στην πολιτική