Έντυπη Έκδοση

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

Γερμανοί στην Αθήνα κατά της Γερμανίας

Γερμανοί πολίτες ήρθαν στην Ελλάδα για να διαδηλώσουν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, έξω από τη γερμανική πρεσβεία στο Κολωνάκι (Καραολή και Δημητρίου 3). Με αφορμή το Μνημόνιο, καλούν τους Ελληνες «αγανακτισμένους» να σταθούν δίπλα τους ζητώντας την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων.

Ζητούν επίσης την απόσυρση της γερμανικής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, κατά της απόφασης του Ανώτατου ιταλικού Δικαστηρίου που δικαίωσε τους πολίτες του Διστόμου στο αίτημά τους για αποζημίωση για τη ναζιστική θηριωδία. Στη συνέχεια θα μεταβούν στο Δίστομο για να συμμετάσχουν, στις 10 Ιουνίου, στις εκδηλώσεις για τη θλιβερή «επέτειο» της σφαγής.

Απορημένοι οι Γερμανοί, εκφράζουν το ερώτημα πώς οι Ελληνες δεν έχουν αναρτήσει ένα πανό στο Σύνταγμα, που να απευθύνεται στα ελληνικά κόμματα και την τρόικα, με το αίτημα «Να πληρώσει η Γερμανία - λεφτά υπάρχουν - Πάρτε τώρα πάνω από 200 δισ. γερμανικές αποζημιώσεις» και «Αμεση προσφυγή της Ελλάδας στη Χάγη, κατά της Γερμανίας, για την αναγνώριση των οφειλών της στον ελληνικό λαό» σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Οι Γερμανοί που συγκρότησαν «Ομάδα Εργασίας για το Δίστομο», υποστηρίζουν ότι «η Γερμανία θέλει ν' αποφύγει την καταβολή αποζημιώσεων για τα πολεμικά εγκλήματα του παρελθόντος αλλά και του μέλλοντος» και καλούν τους Ελληνες στο συλλλαλητήριο.

Θυμίζουν ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας από τον Μάιο 2008 έκρινε πως οι κάτοικοι του Διστόμου έχουν δικαίωμα να ζητήσουν να γίνει εκτελεστή η απόφαση στην Ιταλία και πως το αίτημα της ετεροδικίας δεν ισχύει όταν πρόκειται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Γερμανία
Οικονομική κρίση
Μνημόνιο
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Για το ίδιο θέμα
Γερμανοί κατά... Γερμανίας για τις αποζημιώσεις
Η πιο μεγάλη αγανάκτηση
Μ. Φέιθφουλ: «Είμαι μαζί σας»