Ηλεκτρονική Έκδοση

Απορρίπτει και τα σχέδια για το «Τεχνολογικό Λύκειο»

Αντιδρά η ΟΛΜΕ στα σχέδια περικοπής της διδασκαλίας ξένων γλωσσών

Την άμεση ανάκληση της υπουργικής απόφασης, με την οποία περιορίζεται η δυνατότητα επιλογής από τους μαθητές της δεύτερης ξένης γλώσσας που θα διδάσκονται, ζητάει η ΟΛΜΕ. Εκφράζει την αντίθεσή της και στα σχέδια για το «Τεχνολογικά Λύκεια», που θα αντικαταστήσουν τα Επαγγελματικά Λύκεια.

«Η αντιπαιδαγωγική αυτή απόφαση σε συνδυασμό με τις εξαγγελίες για το ''Νέο Λύκειο'' θα οδηγήσει σε σοβαρή υποβάθμιση τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών και σε εργασιακή ανασφάλεια χιλιάδες εκπαιδευτικούς», αναφέρει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης για το "ψαλίδι" στις ξένες γλώσσες.

Όσον αφορά στα Τεχνολογικά Λύκεια, υποστηρίζει ότι "ουσιαστικά παραδίνεται, στους σκοπούς και το περιεχόμενό του, στις ανάγκες της αγοράς και των επιχειρήσεων", κάνοντας λόγο για απαράδεκτους θεσμούς που αντικαθιστούν την παροχή εκπαίδευσης λυκειακού επιπέδου.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

3 σχόλια

1 Ο/Η Μαρία Αστήθα έγραψε: (πριν 9 έτη)
Είχε που είχε τα χάλια της η εκπαίδευση άντε υποβαθμίστε τη και άλλο.Βγάλτε και τις ξένες γλώσσες.Μπράβο!Πάμε ολοταχώς για το επίπεδο της Αλβανίας του Χότζα.
2 Ο/Η ΒΑΣΩ έγραψε: (πριν 9 έτη)
Καμιά περικοπή στη βουλή, πότε θα ανακοινωθεί....;;;
3 Ο/Η maria papa έγραψε: (πριν 9 έτη)
Ως ξενογλωσσοι καθηγητες αλλα και ως εκπαιδευτικοι γενικοτερα,καθως το θεμα μας δεν ειναι ατομικο,αλλα αφορα το μελλον των παιδιων μας,ζηταμε τη στηριξη των κηδεμονων,των συμπολιτων μας καθως και των μμε.Χρειαζομαστε συμπαρασταση!Πρεπει να συνειδητοποιησουμε πως ολα αυτα μας πανε μονο πισω.Τα παιδια της περιφερειας στα οποια δε δινεται η δυνατοτητα φροντιστηριων γιατι να μην εχουν επιλογη?κι αλλο χαντακωμα?παρ ολα αυτα αποκεντρωση!Τελεια!!!Πρεπει να διαδοθει το προβλημα,γιατι πολλοι δεν το γνωριζουν,καθως η αναφορα στον τυπο ειναι μικρη.Εμεις παντως θα συνεχισουμε την προσπαθεια.Αφου δεν μπορουν να αλλαξουν αυτοι θα(τα) αλλαξουμε εμεις!
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 3

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
Για το ίδιο θέμα
Πιπέρι Μνημονίου στις ξένες γλώσσες
Τεχνολογικό Λύκειο τριών συν ένα ετών