Ηλεκτρονική Έκδοση

Σύλληψη 12 μεταναστών σε φορτηγό με καρπούζια στην Ηλεία

Δώδεκα Αφγανοί μετανάστες εντοπίστηκαν σήμερα κρυμμένοι μέσα σε φορτηγό - ψυγείο στα Λεχαινά Ηλείας, που επρόκειτο να εξαχθούν στο εξωτερικό.

 Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές οι αλλοδαποί ήταν διπλά τυχεροί μες στην "ατυχία" τους. Από την μία το φορτηγό όπου είχαν επιβιβαστεί μετέφερε καρπούζια και  η θερμοκρασία του ψυγείου δεν είχε ρυθμιστεί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και από την άλλη εντοπίστηκαν πριν το φορτηγό φτάσει στον τελικό προορισμό του, που δεν ήταν η Ιταλία όπως πίστευαν, αλλά η... Ουγγαρία.

Οπως έγινε γνωστό ο Πολωνός οδηγός της νταλίκας φόρτωσε καρπούζια από τα Φιλιατρά και ξεκίνησε το ταξίδι του. Στην συνέχεια σταμάτησε σε πάρκινγκ βενζινάδικου επί της Εθνικής οδού Πατρών- Πύργου, στο ύψος των Λεχαινών, για να ξεκουραστεί. Όταν το πρωί ετοιμάστηκε να συνεχίσει το ταξίδι του, άκουσε κάποιους περίεργους θορύβους στο ψυγείο. Λίγα λεπτά αργότερα είδε  έκπληκτος τους Αφγανούς να προσπαθούν να κρυφτούν πίσω και κάτω  από τα καρπούζια.

Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία και άνδρες του Τμήματος Λεχαινών συνέλαβαν τους Αφγανούς, οι 7 εκ των οποίων θα απελαθούν ενώ οι άλλοι 5 διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα και αφέθησαν ελεύθεροι.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες