Ηλεκτρονική Έκδοση

«Μένουμε πλατεία» γράφουν τα πανό

Νέο πανευρωπαϊκό κάλεσμα από τους «αγανακτισμένους»

Τελευταία ενημέρωση:

Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο πανευρωπαϊκό ραντεβού στις πλατείες -το τέταρτο στη σειρά-, των «αγανακτισμένων» που συνεχίζουν για 26η μέρα τις κινητοποιήσείς τους κόντρα στο Μνημόνιο και τα μέτρα λιτότητας.

Αυτή την ώρα κλεστή είναι η λεωφ. Αμαλίας στο Σύνταγμα όπου κόσμος συγκεντρώνεται από τις 6 μ.μ. Πλήθος κόσμου για μια ακόμα ημέρα βρίσκεται μπροστά από το κτίριο της Βουλής φωνάζοντας συνθήματα κατά του Μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής ενώ στην πλατεία πραγματοποιούνται θεατρικά δρώμενα και στήνονται παραδοσιακοί χοροί. Περισσότεροι από 20.000 πολίτες εκτιμάται ότι βρίσκονται στο Σύνταγμα.

Στη Θεσσαλονίκη περισσότεροι από 2.000 πολίτες πραγματοποιούν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η συγκέντρωση ξεκίνησε από τον Λευκό Πύργο και οι "αγανακτισμένοι" δίνουν για μια ακόμα φορά το "παρών" με συνθήματα όπως : "Δεν φεύγουμε από εδώ, δεν πάμε παραλία, στον Λευκό τον Πύργο θα γράψουμε ιστορία".

Στο μεταξύ, πεζοπορία από τη Σπάρτη στο Σύνταγμα προγραμματίζουν απόψε οι "αγανακτισμένοι" Σπαρτιάτες που όπως είχαν ανακοινώσει θα ξεκινούσαν στις 8 μ.μ από το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα. "Οι Σπαρτιάτες ξεκινάμε πορεία από το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος. Λακεδαιμόνιοι, Πελοποννήσιοι, Έλληνες, Ευρωπαίοι, κάτοικοι αυτού του πλανήτη συνταχθείτε μαζί μας" αναφέρουν στο κάλεσμά τους, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα "Άμεση Δημοκρατία Τώρα".

Τον αποκλεισμό τους από αστυνομικές δυνάμεις στη λεωφ. Κηφισίας, στο ύψος του δαχτυλιδιού κοντά στο κτίριο του ΟΤΕ κατήγγειλαν το απόγευμα ομάδα μοτοσικλετιστών που όπως είπαν κατευθύνονταν στο Σύνταγμα. Νωρίτερα πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμένου, στην Πολιτεία. Ωστόσο σύμφωνα με την Αστυνομία η μηχανοκίνητη πορεία με τα περίπου 25 μηχανάκια κατευθύνθηκε στη συνέχεια προς το Χολαργό όπου και έγιναν 15 προσαγωγές επειδή, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οι διαδηλωτές δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις του τροχονόμου, κατά τη διάρκεια του ελέγχου που έγινε σε αυτούς.

Στην Ισπανία το κίνημα της "15 Μ" προετοιμάζεται για μεγάλη κινητοποίηση σε Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Βαλένθια σε και πολλές άλλες πόλεις.

Αναφορά στο κίνημα των "αγανακτισμένων" έκαναν σήμερα πολιτικοί αρχηγοί στη συνεδρίαση της Βουλής για τη συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η Γ.Γ του ΚΚΕ περιέγραψε ως πρώην συμμάχους του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ τους πολίτες που συγκεντρώνονται στις πλατείες ενώ ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος στους "αγανακτισμένους" είπε ότι η Ελληνική Δημοκρατία έχει αποκτήσει και Κάτω Βουλή.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μνημόνιο
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Για το ίδιο θέμα
Δεδηλωμένη η στάση τους, δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης
Επιμένουν οι «Αγανακτισμένοι» της Ισπανίας