Ηλεκτρονική Έκδοση

Γ. Παπακωνσταντίνου: Έρχεται ρύθμιση για τα αυθαίρετα

«Στοπ» στις μεταβιβάσεις ακινήτων χωρίς πιστοποιητικό πολεοδομικής νομιμότητας

Την ρύθμιση, εισπρακτικού χαρακτήρα, για τις αυθαίρετες κατοικίες που επιθυμούσε ως υπουργός Οικονομικών, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο νυν υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Όπως δήλωσε "ο μόνος τρόπος να αλλάξει η χώρα σελίδα, είναι ο Καθολικός Χωρικός Σχεδιασμός της" τονίζοντας ότι έρχεται εισφορά για τα αυθαίρετα, με εξαίρεση όσα προκαλούν μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση τα οποία θα γκρεμιστούν.

Πρόσθεσε ότι επειδή δεν είναι δυνατόν να «γκρεμίσει» κανείς 1 εκατομμύριο αυθαίρετα κτίσματα, στόχος είναι να εμποδίσει την ανάπτυξη της νέας γενιάς αυθαιρέτων και να γκρεμίσει όσα είναι σε ρέματα, δάση και παραλίες.

Παράλληλα, προανήγγειλε απαγόρευση μεταβίβασης ακινήτων που δεν έχουν πιστοποιητικό πολεοδομικής νομιμότητας.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

3 σχόλια

1 Ο/Η ΑLEXIS AIGAIOU έγραψε: (πριν 8 έτη)
Κάποιος να πεί στον νεόφώτιστο υπουργό , ότι το άρθρο 24 του Συντάγματος εκτός από το φυσικό περιβάλλον προστατεύει και το πολιτιστικό, δηλαδή τα αρχαία. Και να διαβάσει για να μάθει, ότι τα προστατεύουν επίσης και διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις που έχουν κυρωθεί με νόμους από το ελληνικό κράτος.
την 10ετίά του ΄80 ο Ανδέας Παπανδρέου εδιωξε τον Τρίτση από το τότε ΥΧΟΠ , ο Γιώργος τώρα την Μπιρμπίλη. Οι ανεγκέφαλοι που πιέζουν υπέρ των παρανόμων, κάνουν τους νόμιμους να νοιώθουν ηλίθιοι και δεν καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια η Φύση να δεχθεί και άλλες καταστροφές.
2 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 8 έτη)
Όλα είναι σαχλαμάρες!
Ολα είναι για εισπρακτικούς λόγους!
Αυθαίρετα θα συνεχίσουν να κτίζονται και δεν θα γκρεμιστεί ούτε ένα!
3 Ο/Η Ιωσηφ Βησσαριωνοβιτς Τζουγκασβιλι έγραψε: (πριν 8 έτη)
θελω να ξερω ποτε θα ησυχασουμε απο αυτον τον αστερα της γελοιοτητας, που οπου ακουμπαει ερχεται η καταστροφη. ναι μεγαλε, νομιμοποιησε τα ολα, ουτως η αλλως εχεις κανει τοση ζημια σε αυτον τον τοπο....
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 3

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιβάλλον & οικολογία
Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ)
Ακίνητα & κτηματαγορά