Ηλεκτρονική Έκδοση

Στους δρόμους κατεβαίνουν οι αστυνομικοί

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 18:00 στην πλατεία Κολοκοτρώνη και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και στα επιβαλλόμενα, όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, μέτρα από την τρόικα και τους δανειστές της χώρας.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου Η απόφαση για τη σημερινή κινητοποίηση ελήφθη από τις ομοσπονδίες των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας έπειτα και από τις ομόφωνες αποφάσεις των διοικητικών και γενικών τους συμβουλίων.

Στην ανακοίνωσή τους καλούν όλους τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφους τους να δώσουν το "δυναμικό παρόν" για την "επιβίωση" και συνέχιση της "εθνική τους αποστολής.

"Τα ψέματα τελείωσαν. Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας εν ενεργεία και συνταξιούχους" τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: "Δυστυχώς, οι τελευταίες αποφάσεις των κυβερνώντων υπό τις οδηγίες της τρόικας και των δανειστών της χώρας για νέες περικοπές δαπανών, τόσο των λειτουργικών όσο και των ανελαστικών (μισθοί, επιδόματα, νυχτερινά, πενθήμερα κλπ), συνιστούν την τελευταία πράξη του δράματος που βιώνουμε ως ένστολοι τα τελευταία χρόνια".

Οι ένστολοι ζητούν μεταξύ άλλων να σταματήσουν οι περικοπές και η απαξίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών τους, την πρόσληψη νέων υπαλλήλων, την αναδιοργάνωση και τον εξορθολογισμό των υπηρεσιών και αξιοπρεπείς συντάξεις.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας