Έντυπη Έκδοση

Οι εφευρέσεις του ΑΠΘ σε διεθνείς διαγωνισμούς

Με... ρομποτάκια, διαδικτυακούς πράκτορες και συστήματα αντίληψης του ανθρώπινου πόνου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης «βγαίνει» τον επόμενο μήνα σε μεγάλους παγκόσμιους διαγωνισμούς, διεκδικώντας με αξιώσεις τις πρώτες θέσεις από επιστημονικές ομάδες ξένων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Τρεις οι ομάδες του ΑΠΘ που θα διεκδικήσουν πρωτιές Τρεις οι ομάδες του ΑΠΘ που θα διεκδικήσουν πρωτιές Οι τρεις ομάδες του ΑΠΘ έχουν ήδη διακριθεί στο παρελθόν για τις ανακαλύψεις τους και είναι:

*Αυτή του ρομποτικού οχήματος «Πανδώρα», που έπειτα από βελτιώσεις στο αυτόνομο όχημα θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό RoboCup - Robo Rescue (για ρομπότ διάσωσης), στην Κωνσταντινούπολη, από 5 έως 10 Ιουλίου. Το όχημα έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει θύματα σε χώρους που έχουν υποστεί καταστροφή μεγάλης κλίμακας.

*Εκείνη της «Ηπιόνης», ενός συστήματος αντίληψης και διαχείρισης του ανθρώπινου πόνου μέσω υπολογιστή. Από 13 ώς 18 Ιουλίου θα βρεθεί στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού καινοτομίας Imagine Cup, που διοργανώνει η Microsoft, όπου χιλιάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο προτείνουν ιδέες και λύσεις για τα προβλήματα του μέλλοντος.

*Η ομάδα Πρακτόρων Λογισμικού για τις εμπορικές συναλλαγές σε ηλεκτρονικές αγορές θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό Trading Agent Competition της Βαρκελόνης, από 17 μέχρι 19 Ιουλίου. Οι διαδικτυακοί πράκτορες θα κληθούν να φέρουν το καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα σε εμπορικές συναλλαγές που θα γίνουν σε ηλεκτρονικές αγορές.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση
Για το ίδιο θέμα
Robocup: Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου για ρομπότ