Ηλεκτρονική Έκδοση

Νότες και γκάζια στην πλατεία, χημικά και «κρότου λάμψης» από τα ΜΑΤ - Λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα

Επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. και στη βραδινή συγκέντρωση!

Ογκώδης και η νέα διαδήλωση του ΠΑΜΕ - Εκατοντάδες οι μοτοσικλετιστές απ' όλη την Ελλάδα

Χιλιάδες πολίτες δεν πτοήθηκαν ούτε από τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και ομάδων διαδηλωτών ούτε από την πνιγηρή ατμόσφαιρα που προκάλεσε η εκτεταμένη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ. Ηδη από το απόγευμα χιλιάδες πολίτες άρχισαν να συγκεντρώνονται και πάλι στην πλατεία, που νωρίτερα είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι θορύβησε την ΕΛ.ΑΣ. η οποία, με επανειλημμένες ρίψεις δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, από το προαύλιο της Βουλής, προσπάθησε να διαλύσει και τη βραδινή συγκέντρωση, κάτι που τελικά κατάφερε γύρω στα μεσάνυχτα.

Αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε και η νέα πορεία του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ  που ξεκίνησε από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και ήταν ογκώδης σε συμμετοχή, καθώς όταν η κεφαλή της έφτασε στο ύψος του Αγνώστου Στρατιώτη η ουρά ήταν ακόμα στο ύψος της Βασ. Ολγας.

Η πορεία σταμάτησε καθώς ομάδες "αγανακτισμένων"  δεν της επέτρεψαν να συνεχίσει, με το επιχείρημα των κομματικών πανό αλλά και της αναμενόμενης άφιξης μιας μεγάλης πορείας μοτοσικλετιστών. Μετά από διαβουλεύσεις τα μέλη του ΠΑΜΕ υποχώρησαν στο ύψος της εισόδου του Εθν. Κήπου. Λίγο αργότερα έφτασαν στο Σύνταγμα οι μοτοσικλετιστές, πολλοί από τους οποίους είχαν ξεκινήσει το πρωί από τη Θεσσαλονίκη και από άλλα μέρη της χώρας.

Η συναυλία, που είχε προγραμματιστεί για τις 6 μ.μ, άρχισε τελικά λίγο μετά τις 8.30 μ.μ και ολοκληρώθηκε μετ' εμποδίων, καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν αναπτυχθεί στο προαύλιο της Βουλής έριχναν κάθε τόσο δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης. Οι χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν κατακλύσει το χώρο της πλατείας, έβλεπαν μία σχεδιασμένη προσπάθεια των δυνάμεων καταστολής να τους τρομοκρατήσουν και να τους υποχρεώσουν να αποχωρήσουν, πριν καν ολοκληρωθεί η συναυλία. Πολλοί βεβαίωναν ότι δεν είχε σημειωθεί κανένα επεισόδιο που θα μπορούσε να δώσει τέτοιες αφορμές στα ΜΑΤ. Από την άλλη, κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. ισχυρίζονταν ότι σημειώθηκαν απόπειρες να γκρεμιστεί το φράγμα που έχει στηθεί στη Βασ. Σοφίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες συγκεντρωμένων μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης έσκασε δίπλα στο κεφάλι ενός διαδηλωτή, ο οποίος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε αμέσως σε σημείο παροχής πρώτων βοηθειών στην πλατεία.

Τα μπλοκ του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ αποχώρησαν από την Αμαλίας λίγο πριν τις 10 μ.μ. και σχεδόν αμέσως πύκνωσαν οι ρίψεις δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.

Μέσα σε αποπνυκτική ατμόσφαιρα η συναυλία ολοκληρώθηκε γύρω στις 10.45 μ.μ. Πήραν μέρος ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, τα Υπόγεια Ρεύματα και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες.

Οπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ από την Αστυνομία, κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στο Σύνταγμα τραυματίστηκαν 10 πολίτες και 37 αστυνομικοί. Σύμφωνα με τις αρχές έγιναν 14 συλλήψεις και 17 προσαγωγές.

Σχεδόν μία ώρα διήρκησε η πορεία των μοτοσικλετιστών που συνέρευσαν στο Σύνταγμα, από πολλές περιοχές της χώρας. Ο κόσμος τους υποδέχθηκε με ενθουσιασμό Σχεδόν μία ώρα διήρκησε η πορεία των μοτοσικλετιστών που συνέρευσαν στο Σύνταγμα, από πολλές περιοχές της χώρας. Ο κόσμος τους υποδέχθηκε με ενθουσιασμό Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης επί σκηνής. Η συναυλία έχει ήδη αρχίσει. Ολοκληρώθηκε δυο ώρες αργότερα, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των ΜΑΤ να τη διακόψουν άρον άρον Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης επί σκηνής. Η συναυλία έχει ήδη αρχίσει. Ολοκληρώθηκε δυο ώρες αργότερα, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των ΜΑΤ να τη διακόψουν άρον άρον Ογκώδης η συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ, απλώθηκε σε σχεδόν όλη την Αμαλίας Ογκώδης η συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ, απλώθηκε σε σχεδόν όλη την Αμαλίας Από τις 6.30 μ.μ και μετά πλήθος κόσμου άρχισε να ξανασυγκεντρώνεται στο Σύνταγμα. Η πλατεία είχε έντονα τα σημάδια από τα απογευματινά δακρυγόνα. Αργότερα ήρθαν και τα βραδινά... Από τις 6.30 μ.μ και μετά πλήθος κόσμου άρχισε να ξανασυγκεντρώνεται στο Σύνταγμα. Η πλατεία είχε έντονα τα σημάδια από τα απογευματινά δακρυγόνα. Αργότερα ήρθαν και τα βραδινά...
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

 

Τα γεγονότα έτσι όπως εξελίσσονται:

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Για το ίδιο θέμα
Κορυφώνεται σήμερα η αγανάκτηση ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο
«Αγανάκτησε» όλη η Ελλάδα
ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ΜΑΤ, κουκουλοφόρους και κυβερνητικούς σχεδιασμούς
48ώρες στους δρόμους, απέναντι στην καρμανιόλα του Μεσοπρόθεσμου
Εγκλώβισαν τον Ανδρ. Λοβέρδο στο Παπάφειο Θεσσαλονίκης
Στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ η Ελλάδα