Ηλεκτρονική Έκδοση

Δήλωση μελών της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» για τη συμμετοχή Μπουτάρη στη «Δράση»

Μέλη της δημοτικής κίνησης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» εξέδωσαν ανακοίνωση για το θέμα της συμμετοχής του Γ. Μπουτάρη στη νεοϊδρυθείσα “Δράση” στην οποία τονίζουν ότι η κίνηση δεν απαιτεί ιδεολογική ομοιογένεια και δεν απαγορεύει ατομικές επιλογές οι οποίες «εντούτοις, αποτελούν ευθύνη του καθενός και της καθεμιάς».

Στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της "Πρωτοβουλίας" αναφέρουν:

"Η “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη” είναι μια δημοτική κίνηση με μέλη και φίλους ευρέος πολιτικού και κοινωνικού φάσματος. Η κουλτούρα και το πλαίσιο λειτουργίας μας δεν απαιτεί ιδεολογική και πολιτική ομοιογένεια και δεν απαγορεύει ατομικές επιλογές, που, εντούτοις, αποτελούν ευθύνη του καθενός και της καθεμιάς. Η σχέση μας με τα κόμματα στηρίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και στη συνεργασία, με ταυτόχρονη άρνηση της κηδεμονίας, των χρισμάτων και της ποδηγέτησης της αυτοδιοίκησης από τους κομματικούς μηχανισμούς. Αυτές οι αρχές βρίσκουν όλο και μεγαλύτερη απήχηση στη συνείδηση των πολιτών και έδωσαν στην “Πρωτοβουλία” και στον επικεφαλής της Γ. Μπουτάρη το ελπιδοφόρο16% στις εκλογές του 2006".
Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Ιδρυτικός μας στόχος ήταν και παραμένει η συνεργασία όλων των δημιουργικών δυνάμεων της πόλης και των ενεργών πολιτών ανεξαρτήτως κομματικών εντάξεων προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα για την ανατροπή της βλαπτικής για την πόλη μας σημερινής διοίκησης του δήμου και την ανάδυση μιας άλλης Θεσσαλονίκης. Αυτόν τον στόχο υπηρετήσαμε μέχρι σήμερα με συνέπεια, ανιδιοτέλεια και αξιοπρέπεια και θα εξακολουθήσουμε να τον υπηρετούμε όσο μας εμπιστεύονται οι πολίτες της Θεσσαλονίκης".
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι: Άγιος Α., Αστρεινίδου Π., Καλογήρου Ο., Καράσσο Τ., Καριπίδης Γ., Κατρανίτσας Δ., Μαμόγλου Σ., Μπαντή Μ., Πασχαλίδου Μ., Πέγκας Σ., Σεβαστιάδης Θ., Στεκούλης Σ., Τατόγλου Λ., Τσόπογλου Σ., Φωτίου Ν., Χαλβατζής Λ., Χοντολίδου Ε.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δράση
Για το ίδιο θέμα
Κεντρώοι έτοιμοι για Δράση
Διακήρυξη «Δράσης» με Μάνο, Κοντογιαννόπουλο