Ηλεκτρονική Έκδοση

Ζητάει τη συνδρομή της ΕΛΑΣ για την απομάκρυνση των σκηνών

Διαρκές κάμπινγκ οι σκηνές των «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα κατά τον Καμίνη

Τι απαντούν στον δήμαρχο οι «αγανακτισμένοι»

Τη συνδρομή της Αστυνομίας ανακοίνωσε πως θα ζητήσει ο δήμαρχος Αθήνας Γ. Καμίνης για την απομάκρυνση των σκηνών που έχουν τοποθετήσει «αγανακτισμένοι» στα παρτέρια του Συντάγματος.

Οπως δήλωσε στον ραδιοσταθμό "Σκάι 100.3" το Σύνταγμα "δεν κατοχυρώνει διαρκές κάμπινγκ σε ένα δημόσιο χώρο", προαναγγέλλοντας ότι θα ζητήσει βοήθεια από την ΕΛΑΣ για το ξήλωμα των σκηνών από την πλατεία. 

Τι απαντούν οι «Αγανακτισμένοι»

Στις δηλώσεις του δημάρχου της Αθήνας αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

 

Μετά από πρόταση της Θεματικής Συνέλευσης Άμεσης Δημοκρατίας η Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος απευθύνεται εκ νέου στο Δήμαρχο Αθηναίων σχετικά με τις δηλώσεις, τις προθέσεις του και τα πολλά δημοσιεύματα για “εκκένωση” της πλατείας.
Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε η Συνέλευση αναφέρονται:
 
Προς τον  κ. Καμίνη
 
Κατόπιν κυβερνητικής εντολής δηλώσατε ότι θα αδειάσετε την πλατεία Συντάγματος, αναλαμβάνοντας έτσι να εκτελέσετε μια αντισυνταγματική πράξη, αφού το Σύνταγμα στο άρθρο 11 προστατεύει ρητά το δικαίωμα του συνέρχεσθαι των πολιτών.
Σας θυμίζουμε ότι οι δημόσιοι χώροι του δήμου ανήκουν στους δημότες,
Επί 45 μέρες οι πολίτες της Αθήνας, της οποίας εσείς είσαστε δήμαρχος, συγκεντρώνονται και διαδηλώνουν ειρηνικά στους δημόσιους χώρους και τις πλατείες.
Αγωνιζόμαστε για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, και αρνούμαστε υπακοή σε αντισυνταγματικούς και άδικους νόμους και μνημόνια, που καταστρέφουν τις ζωές μας.
Αλλά εσείς επί 45 μέρες μας αγνοείτε επιδεικτικά. Αντί να συμπαραταχτείτε μαζί μας στο κίνημα της πλατείας Συντάγματος, σπεύδετε να συμμορφωθείτε στις εντολές της κυβέρνησης εναντίον μας.
Επί 45 μέρες οι λαϊκές συνελεύσεις του Συντάγματος, εφαρμόζοντας την δημοκρατία στην πράξη, έχουν προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρουν, αλλά και το ενδιαφέρον των τουριστών.
Και όμως εσείς ισχυρίζεστε εν γνώση σας ψευδώς ότι για τις τουριστικές ακυρώσεις και τον μαρασμό του εμπορικού κέντρου της Αθήνας φταινε οι «αγανακτισμένοι»!
Αλλά γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες που πέρασαν, περνούν ή παραμένουν στην πλατεία Συντάγματος, Έλληνες και ξένοι, όχι μόνο δεν μειώνουν αλλά ενισχύουν τον τουρισμό και την εμπορική κίνηση.
Δεν είπατε λέξη για τις συνέπειες στον τουρισμό από την κρατική τρομοκρατία στις 15,  ούτε από το όργιο χημικών, προβοκατόρων και αστυνομικής βίας στις 28 και 29 Ιουνίου, όχι μόνο στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και στο Παγκράτι, στο Στάδιο, στο Μοναστηράκι. στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου κ.α
Ούτε μιλήσατε για τις συνέπειες της κρατικής βίας και τρομοκρατίας στην εμπορική κίνηση της περιοχής του Συντάγματος και του κέντρου της Αθήνας.
Δεν είπατε τίποτα για την επίθεση των ορδών της ΔΙΑΣ σε καταστήματα της Ερμού κλπ. και την άσκηση βίας ακόμα και σε τουρίστες.
Δεν πήρατε θέση κατά της δολοφονικής βίας των δυνάμεων καταστολής κατά των δημοτών σας, και αρνηθήκατε ακόμη και να συζητήσετε γι' αυτό στο δημοτικό συμβούλιο.
Δεν είπατε μια λέξη για τις καταστροφές που προκάλεσαν η καταστολή και τα ΜΑΤ της κυβέρνησης στο δημόσιο χώρο της πόλης και στην πλατεία Συντάγματος ειδικότερα.
Ούτε για τα χιλιάδες χημικά, που σκόρπισαν οι πραίτορες του κ. Παπουτσή εις βάρος της ασφάλειας και της υγείας των Αθηναίων.
Δεν κάνατε ούτε μια παρέμβαση για να εμποδίσετε την ανεξέλεγκτη αστυνομική βία με τους εκατοντάδες τραυματίες. Από τύχη  και κυρίως από τη δική μας αλληλεγγύη δεν είχαμε  νεκρούς.
Δεν είπατε τίποτε  για το  οργανωμένο από την αστυνομία σχέδιο προώθησης υ εξαρτημένων προς την πλατεία Συντάγματος. Αν κάποιοι άστεγοι ή εξαρτημένοι καταφεύγουν εκεί, είναι επειδή εκεί δεν τους καταδιώκει κανείς. Εάν η παρουσία τους προσβάλλει την αισθητική σας, σας θυμίζουμε ότι είναι τα θύματα της ανάλγητης κρατικής και δημοτικής πολιτικής, για την οποία και εσείς είστε συνυπεύθυνος.
Αντί λοιπόν να τους καταδιώκετε από δρόμο σε δρόμο και από πλατεία σε πλατεία, οφείλετε να σκύψετε και να αντιμετωπίσετε το πρόβλημά τους, να τους δώσετε ελπίδα, να τους βρείτε στέγη και περίθαλψη, ώστε να φύγουν ανακτώντας την χαμένη τους αξιοπρέπεια. Ας μην ξεχνάμε, ότι η πλειοψηφία όσων μένουν στις σκηνές στο Σύνταγμα απαρτίζεται από ανθρώπους, που παράτησαν τα σπίτια τους και τις προηγούμενες ζωές τους, για να υλοποιήσουν στην πράξη το σύνθημα της πλατείας, ότι “δεν φεύγουμε μέχρι να φύγουν αυτοί”. Τέτοιους αποφασισμένους ανθρώπους φοβάται και προσβάλλει το σημερινό καθεστώς.
κ. Καμίνη,
Όταν οι πολίτες βρίσκονταν σε κίνδυνο, εσείς λάμψατε δια της απουσίας σας.
Τις κρίσιμες μέρες και ώρες η Αθήνα δεν είχε δήμαρχο.
Αφήστε λοιπόν τα προσχήματα και ομολογήστε ότι έχετε εντολή να συνεργήσετε στην επιχείρηση διάλυσης των λαϊκών συνελεύσεων της πλατείας Συντάγματος.
Θα συμμορφωθείτε στις υποδείξεις μιας κυβέρνησης βίας και αδικίας, την οποία προθύμως μέχρι σήμερα υπηρετείτε, και θα στραφείτε φανερά πια κατά των δημοτών σας;
Αντί για  δήμαρχος της Αθήνας και συνήγορος των δημοτών σας, θα καταντήσετε κατήγορος τους και συνένοχος στη βία εναντίον τους;
 
Εμείς πάντως δεν είμαστε απλώς οι «αγανακτισμένοι» που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ, είμαστε ενεργοί πολίτες αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο που θα αποφασίσουμε όλοι μαζί, μέσα από τις λαϊκές μας συνελεύσεις, μέχρι να φύγουν όλοι όσοι μας έφεραν εδώ, κυβέρνηση, τρόικα, μνημόνια και μεσοπρόθεσμα, τράπεζες και οι εντεταλμένοι τους κ.λπ., μέχρι να πάρουμε πίσω τις ζωές μας,  και να εγκαταστήσουμε πραγματική δημοκρατία με σχέσεις ισότητας, δικαιοσύνης για αξιοπρέπειας.
Η λαϊκή συνέλευση του Συντάγματος αφορά όλους τους πολίτες. Καλείστε και εσείς να έρθετε ατομικά και να εκθέσετε τις απόψεις σας, όπως όλοι.
 
                                                                    Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Συντάγματος, 10 Ιουλίου 2011
 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

27 σχόλια

21 Ο/Η Μ.Π. έγραψε: (πριν 8 έτη)
Αν οι αγανακτισμένοι θέλουν πραγματικά να δείξουν τι μπορεί να κάνει ο περήφανος λαός μας, ας πάνε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις γειτονιές τους, και όχι στήνουν τσαντήρια στην Πλατεία Συντάγματος. Ας βοηθήσουν τους ηλικιωμένους, ας ανοίξουν δωρεάν ιατρεία και νηπιαγωγεία (αφού έτσι κι αλλιώς δεν φαίνεται να έχουν δουλειά), ας καθαρίσουν τα πεζοδρόμιά τους. Εν ολίγοις, ας δείξουν ότι είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν ουσιαστικά, και όχι μόνο να φωνάζουν, να βγάζουν ωραίες ανακοινώσεις και να προσαρμόζουν τα γεγονότα όπως τους βολεύει.
22 Ο/Η rovespiere έγραψε: (πριν 8 έτη)
Ο Τσίμπλας μπορεί να αγοράσει τέτοιες τέντες να καταστηκώσουν για πάντα οι μελαψοι του! Σιγά σιγά να χτίσουν σπιτάκι στην πλατεία, και για λουτρό να πετάγονται στην Μεγάλη Βρετανία απέναντι!
Το βράδυ δε να εξυπηρετούν τον τρομοτουρισμό με λοστούς ή με μαχαίρια.
Ορίστε πώς η οικονομία θα βγάλει φρερά!

Κι ο Αντρίκος με Hedge Funds!!!!
23 Ο/Η ΑΝΤΩΝΗΣ έγραψε: (πριν 8 έτη)
Άλλο νά διαμαρτύρεσαι κι`άλλο νά καταλαμβάνεις χώρους πού ανήκουν και σ`άλλους έν ονόματι μιάς ηλίθιας δήθεν επανάστασης.
Τ'ότι καί κάπου αλλού υπάρχει κατάληψη ή κάνουν ενέσεις δέν δικαιολογεί νά γίνουν αυτά τά αίσχη.
Δηλ.τί ?αντί νά φτιάξουμε τ`άλλα θά χαλάσουμε κι`αυτά.Μά είστε τόσο κρετίνοι
24 Ο/Η dennis έγραψε: (πριν 8 έτη)
δεν τον ενοχλουν τα πρεζονια που εχουν γεμισει την αθηνα, τα κλεφτρονια που χτυπαν τουριστες κ κλεινουν τα ξενοδοχεια ,οι ναρκεμποροι, οι παρανομοι μικροπωλητες, οτι μυριζει ολο το κεντρο σαν τουαλετα,οι πουτανες απο ομονοια εως κολιατσου ντροπη σου καμινη
25 Ο/Η vellerefontis έγραψε: (πριν 8 έτη)
Γιατί έχω μια διαβολεμένη υποψία ότι όσοι επιμένουν, έπειτα από πενήντα ολόκληρες μέρες, να βλέπουν στις πλατείες ‘’βολεμένους’’ που ξεβολεύτηκαν, αργόσχολους άπλυτους, γραφικούς, συριζαίους, πράκτορες, τεμπελχανάδες, νυν αμαρτωλούς, κοινωνικά καθάρματα και ολίγους ανίδεους περαστικούς γράφουν ό,τι γράφουν, ζαρωμένοι από φόβο μην τυχόν η άκαρδη μοίρα τους δείξει τον ίδιο δρόμο; Όλοι εσείς το μόνο που μπορείτε να κάνετε στην ορμή της πλατείας είναι ένα ΤΙΠΟΤΑ. Γιατί η πλατεία παράγει έργο σε αντίθεση με εσάς που είσαστε καθεστωτικά γραναζάκια μη υπολογίσιμης αξίας. Η απραγία σας και ο κενός περιεχομένου λόγος σας, ανήκει απλώς και μόνο σε άβουλους θεατές που δεν είναι ικανοί παρά να παρακολουθούν το ποτάμι να φουσκώνει. Ετοιμαστείτε λοιπόν να παρασυρθείτε, αργά ή γρήγορα, με τις όποιες συνέπειες.
Κι όσο για το εύγλωττο επιχείρημα που παρουσιάζεις τελευταία ότι ο κόσμος βγήκε στις πλατείες τώρα που ξεβολεύτηκε ενώ τόσο καιρό συντηρούσε αυτό το σύστημα σου λέω ότι αυτοί ξεβολεύτηκαν και αγωνίζονται σήμερα, ενώ εσύ κι έπειτα από εκατό χρόνια τα ίδια θα λες.
26 Ο/Η vellerefontis έγραψε: (πριν 8 έτη)
Φίλε Βρασίδα, χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω ρίξε μία νηφάλια ματιά σε αυτά που γράφεις γιατί νομίζω ότι.. πως να στο πω βρε αδερφέ τώρα... μη το καταλάβουν και οι άλλοι.. να, απλώς νομίζω ότι εκτείθεσαι!

Μόλις τώρα το ξαδερφάκι μου που είναι δύο χρονών μου είπε να σου πω ότι αν δεν είσαι Αθηναίος μπορείς να οργανώσεις μια τέτοια κίνηση στην πόλη σου ή στο χωριό σου ή όπου αλλού τέλος πάντων και να δοκιμάσεις κι εσύ προτού κρίνεις το καρπούζι που δεν έφαγες.
27 Ο/Η Βρασίδας έγραψε: (πριν 8 έτη)
Μ' αρέσεις vellerefonti ... είσαι οξυδερκής!

Επαναλαμβάνω λοιπόν: εκτός από τις μερικές χιλιάδες που συμμετέχουν στις συνελεύσεις της Άνω, Κάτω, Πέρα, Δώθε και Κατακείθε Πλατείας, υπάρχουν και μερικά εκατομμύρια που είτε δε μπορούν είτε απλά δε γουστάρουν να συμμετάσχουν στο ... καρπούζι σας. Και απουσία τους ερμηνεύεται αυθαίρετα και γίνεται αντικείμενο οκειοποίησης από τις ετερόκλητες τάσεις του αχταρμά της πλατείας.

Ποιος σας νομιμοποιεί να μιλάτε και να φέρεστε σαν εκπρόσωποί τους; Έχει αποφασίσει η συνέλευσή σας την αλλαγή του πολιτεύματος;

Αν γίνουν εκλογές ποιος θα δώσει εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης; Ο Πρόεδρος, ή το δίχρονο; Θα το επικυρώσει η συνέλευση το αποτέλεσμα ή τζάμπα θα στηθούμε στην ουρά για την κάλπη; Για ρώτα το μικρό και ενημέρωσε πάραυτα! Κρεμόμαστε από τα χείλη του!

(Να το κάνετε κυβερνητικό εκρπόσωπο .. σας ταιριάζει :))
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 27

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Για το ίδιο θέμα
«Σκούπα» στο Σύνταγμα ζητάει η Ντόρα Μπακογιάννη
Απολογισμός στο Σύνταγμα