Έντυπη Έκδοση

10 οικολογικές οργανώσεις: απογοητευτική η τακτοποίηση

Απογοητευτική χαρακτηρίζουν τη διαδικασία τακτοποίησης των αυθαιρέτων οι δέκα πανελλαδικής κλίμακας οικολογικές οργανώσεις, οι οποίες δεν διστάζουν να τονίσουν ότι «η Βουλή νομιμοποιεί την παρανομία», με δεδομένο ότι τις ρυθμίσεις θα ψηφίσουν σήμερα το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και ο ΛΑΟΣ.

Κάνουν μάλιστα ειδική αναφορά στο υπουργείο ΠΕΚΑ και επισημαίνουν ότι η πρωτοβουλία για νομοθετική ρύθμιση ανήκει στο φορέα που είναι αρμόδιος για την περιβαλλοντική και πολεοδομική πολιτική της χώρας.

«Αν ο πραγματικός στόχος ήταν η χάραξη "κόκκινης γραμμής", τότε το ΥΠΕΚΑ θα προχωρούσε σε αυστηρή και άμεση επιβολή προστίμων στους αυθαιρετούχους, σε κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και σε επιτάχυνση του πολεοδομικού σχεδιασμού, που εδώ και δεκαετίες χωλαίνει αδικαιολόγητα, δίνοντας εύκολο κίνητρο για παρανομίες», υπογραμμίζουν στη χθεσινή, κοινή ανακοίνωσή τους, οι οικολογικές οργανώσεις «Αρκτούρος», «Αρχέλων», Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Ορνιθολογική Εταιρεία, «Καλλιστώ», Δίκτυο «Μεσόγειος SOS», MOm-Εταιρεία Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας, GREENPEACE και WWF Ελλάς. Θεωρούν ότι το πρόβλημα θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί με κοινωνικά κριτήρια, εκεί όμως που υπάρχει πραγματική ανάγκη, και παράλληλα να εξασφαλίζονται όροι ουσιαστικής προστασίας του φυσικού μας πλούτου. «Αντί αυτής της ολοκληρωμένης πολιτικής, το αρμόδιο υπουργείο επιλέγει να ανοίξει για άλλη μια φορά την περιβαλλοντικά ολέθρια συζήτηση για το "δικαίωμα" καταπάτησης νόμων και φυσικού χώρου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ακίνητα & κτηματαγορά
Περιβάλλον & οικολογία