Ηλεκτρονική Έκδοση

Αντιρρήσεις ΓΕΝΟΠ για την είσπραξη του νέου τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ

Αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. στις δηλώσεις Φωτόπουλου

Τελευταία ενημέρωση:

Τα σχόλια του υπουργού ΠΕΚΑ και του κυβερνητικού εκπροσώπου προκάλεσε η δήλωση του επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλου ο οποίος δήλωσε ότι «δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί η ΔΕΗ ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός». «Κατηγορηματικά αντίθετη στο νέο χαράτσι» δηλώνει και η Ν.Δ μέσω του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος αντέδρασε στις δηλώσεις Φωτόπουλου υπογραμμίζοντας πως «δεν μπορεί να εμποδίζει την εφαρμογή των νόμων».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, χαρακτήρισε απαράδεκτη την ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, και διεμήνυσε σε αυστηρό τόνο πως "οι αποφάσεις για τη λειτουργία της ΔΕΗ, λαμβάνονται από τη Διοίκηση της και όχι από την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ".

"Η απόφαση της Κυβέρνησης για την επιβολή ενός έκτακτου τέλους στην ακίνητη περιουσία έχει να κάνει με την αξιοπιστία της χώρας, τη διαφύλαξη των δημοσιονομικών στόχων και τη διασφάλιση της υλοποίησης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουλίου. Δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο φθηνής συνδικαλιστικής εκμετάλλευσης", δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στο "ΒΗΜΑfm" έκανε λόγο για πατριωτικό αγώνα που δίνει η κυβέρνηση και υπογράμμισε ότι αντί των κινημάτων "Δεν πληρώνω" θα έπρεπε να υπάρχουν κινήματα κατά του "λαδώματος" και κατά της μη έκδοσης αποδείξεων.

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε πως αν ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι στο όνομα του ενοικιαστή, το τέλος θα πρέπει να μετακυλύεται στον ιδιοκτήτη.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιβολής και νέων μέτρων, απάντησε ότι «σε κανέναν δεν αρέσουν τα μέτρα, αλλά ο στόχος της είσπραξης δεν αλλάζει. Αν δεν εισπραχθούν τα έσοδα, θα πρέπει να ανταποκρινόμαστε στους στόχους που έχουμε βάλει».

Στη δήλωσή του για το συγκεκριμένο ζήτημα ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, ανέφερε ότι: «Η θέση μας για το νέο χαράτσι στα ακίνητα είναι δεδομένη: Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι. Όμως! Κανένας οργανισμός δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Κανένας Φωτόπουλος δεν μπορεί να εμποδίζει την εφαρμογή των νόμων!». Στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι χθες η κυβέρνηση "ανακοίνωσε το έκτο χαράτσι μέσα σε 20 μήνες", το οποίο, όπως υποστηρίζει, "επιβεβαιώνει την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης, διαψεύδει τις διαβεβαιώσεις της πως δεν θα υπάρξουν πρόσθετα εισπρακτικά μέτρα και διαλύει τα τελευταία υπολείμματα της αξιοπιστίας της."

Νωρίτερα μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κάλεσε την κυβέρνηση να διαβεβαιώσει πως δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όποιον δεν καταβάλλει το ειδικό τέλος, το οποίο ανακοίνωσε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Οικονομικών.

Στην αντίθετη περίπτωση προειδοποίησε ότι η ΓΕΝΟΠ θα εμποδίσει την έκδοση των λογαριασμών και υπογράμμισε πως "δεν θα υλοποιούμε τις διακοπές ρεύματος για όσους καταναλωτές δεν πληρώσουν το τέλος".

Σημειώνεται ότι είναι  η πρώτη φορά που η ΓΕΝΟΠ προαναγγέλλει μια τέτοιου είδους παρέμβαση. Μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ οι πολίτες καταβάλλουν μια μεγάλη σειρά από φόρους και τέλη, όπως το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, οι δημοτικοί φόροι και τέλη, το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ αλλά και το ειδικό επίδομα για τους τελωνειακούς.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
ΔΕΗ
Εφορία και φορολογική πολιτική
Για το ίδιο θέμα
Άδικα και αδιέξοδα τα νέα μέτρα, λένε έμποροι και βιοτέχνες
Να μην διακόπτεται η παροχή ρεύματος ζητάει το ΚΕΠΑ
Φόρος και στο κάθε κεραμίδι!
Αλλα 6 δισ. από τα σπίτια των πολιτών με 11 θολά σημεία