Ηλεκτρονική Έκδοση

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στο κέντρο από τη συγκέντρωση των ιδιοκτητών

«Μάχη» εντός κι εκτός Βουλής για τα ταξί

Αντιμέτωπος με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο Ραγκούσης

Τελευταία ενημέρωση:

Πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή κάνουν αυτή την ώρα οι ιδιοκτήτες ταξί, που απεργούν για δεύτερη ημέρα, έχοντας δημιουργήσει τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης ενημέρωνε για τις τελικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου το ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ.

Το βράδυ, οι ιδιοκτητές ταξί αναμένεται να συνεδριάσουν και πάλι τα συνδικαλιστικά όργανα των αυτοκινητιστών, προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.

Χθες, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), επιχείρησε να παρέμβει στη διένεξη που έχει προκύψει μεταξύ των ιδιοκτητών ταξί και της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών και με επιστολή της προς τον κ. Ραγκούση ζήτησε συνάντηση μαζί του, προκειμένου να του καταθέσει τις προτάσεις της.

Παράλληλα σήμερα η  Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), με αφορμή τη συζήτηση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ι. Ραγκούση, ζητώντας  την πραγματοποίηση κοινής συνάντησης ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΣΑΤΑ με τον αρμόδιο υπουργό.

Στην επιστολή της η ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι ένα από τα σύγχρονα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι η ολιγοπώλησή της και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε στρεβλή βάση με τη συγκέντρωση των οικονομικών δραστηριοτήτων, και τονίζει ότι "οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες δεν αποτελούν το πρόβλημα, αντίθετα είναι η λύση στο ελληνικό πρόβλημα εάν αντιμετωπιστούν δίκαια και σωστά''.

Νωρίτερα χθες το υπουργείο Υποδομών ζήτησε από τις Περιφέρειες να ανακαλέσουν για ένα έτος τις άδειες κυκλοφορίας για τα οχήματα που μετείχαν στις κινητοποιήσεις του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα σε έγγραφο που απέστειλε στις Περιφέρειες ο υπουργός Υποδομών Γ. Ραγκούσης, ζήτησε να τηρηθούν οι σχετικές διατάξεις του ΚΟΚ, βάσει των αναφορών που είχαν συντάξει οι αστυνομικές αρχές κατά τις θερινές κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών.

Παράλληλα σε συνέχεια της εγκυκλίου που απέστειλε ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών Ν. Ραγκούσης, προς τους Περιφερειάρχες της χώρας, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Α. Μπουρδάρας, με επιστολή του προς τους Περιφερειάρχες, ζήτησε την ενημέρωση του Υπουργείου όσον αφορά τις ενέργειες που έχουν γίνει επί των εν λόγω υποθέσεων που αφορούν στις διοικητικές κυρώσεις για κατάληψη εθνικών κλπ οδών από ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ, κατ’ εφαρμογή των οικείων διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Υπουργείο Ανάπτυξης
Για το ίδιο θέμα
Κατά των ταξί μέσω Περιφέρειας