Ηλεκτρονική Έκδοση

Κύπρος: Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις για την έκρηξη στη ναυτική βάση

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία των δημοσίων ακροάσεων-καταθέσεων στην ερευνητική επιτροπή για την έκρηξη, στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς Κύπρου, κατά την οποία έχασαν στις 11 Ιουλίου τη ζωή τους 13 άνθρωποι και καταστράφηκε ο μεγαλύτερος ηλεκτροπαραγωγός σταθμός του νησιού στο Βασιλικό.

Στην επιτροπή υπό το νομικό Πόλυ Πολυβίου,κατέθεσαν συνολικά 32 μάρτυρες, ανάμεσα στους οποίους ο πρόεδρος Χριστόφιας και οι τέως υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, Κυπριανού και Παπακώστας.

Οι Χριστόφιας και  Κυπριανού αποποιήθηκαν κάθε πολιτική ευθύνη,  ενώ ο κ. Παπακώστας δήλωσε ότι με την παραίτησή του ανέλαβε το μερίδιο πολιτικής ευθύνης που του αναλογεί.

Σε δήλωση του μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο πρόεδρος της επιτροπής Πόλυ Πολυβίου υποσχέθηκε ότι το πόρισμά του θα εκδοθεί αν είναι δυνατόν πριν το τέλος Σεπτεμβρίου και είναι αξιόπιστο, καταδεικνύοντας  τους υπεύθυνους της τραγωδίας.

Όπως συμπλήρωσε ο Πολυβίου "έχουμε κλείσει τρεις βδομάδες καθόλου εύκολες, ούτε για εμάς ούτε για τους συγγενείς. Με έχουν συγκλονίσει οι μαρτυρίες που ήρθαν ενώπιον μου και η έννοια της απώλειας και θυσίας των 13 είναι ακόμη πιο βαθιά χαραγμένες μέσα μου".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Κύπρος
Για το ίδιο θέμα
Κύπρος: Καταπέλτης κατά Χριστόφια το πόρισμα για τη φονική έκρηξη στο Μαρί
Πορεία στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στη Κύπρο