Έντυπη Έκδοση

Χάρισε ζωή σε Ελλάδα, Γερμανία και Ιταλία

Σε πέντε ανθρώπους, σε Γερμανία, Ιταλία και Ελλάδα, χάρισε το δώρο της ζωής 46χρονη Βελγίδα, που πιστοποιήθηκε εγκεφαλικά νεκρή την περασμένη Τρίτη στη ΜΕΘ της Ευρωκλινικής.

Μετά τη συναίνεση της οικογένειας της δότριας, ξεκίνησε την Τετάρτη «αγώνας δρόμου» από τους αρμόδιους φορείς, ώστε να βρεθούν οι κατάλληλοι λήπτες.

Οπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας, λόγω έλλειψης συμβατού λήπτη με τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά της δότριας, η καρδιά απορρίφθηκε από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ).

Επειτα από προσφορά στο εξωτερικό η καρδιά έγινε αποδεκτή από την IGE (Italian Gate to Europe) και οι πνεύμονες από την Eurotransplant.

Ειδικότερα, τα ληφθέντα όργανα μεταμοσχεύτηκαν επιτυχώς ως εξής:

Οι πνεύμονες σε γυναίκα 34 ετών στο Ανόβερο, η καρδιά σε άνδρα 47 ετών στην κλινική St Michael του Cagliari, το ήπαρ σε άντρα 30 ετών στο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», ο ένας νεφρός σε άντρα 62 ετών στο Γ.Ν. Αθηνών «Ευαγγελισμός», ο οποίος υποβαλλόταν 5 χρόνια σε αιμοκάθαρση, και ο δεύτερος νεφρός στο «Λαϊκό», σε γυναίκα 55 ετών, που υποβαλλόταν 6 χρόνια σε αιμοκάθαρση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας