Ηλεκτρονική Έκδοση

24ωρη απεργία σε ηλεκτρικό-μετρό-τραμ-προαστιακό

Χειρόφρενο και σήμερα στα μέσα μεταφοράς

Πεντάωρη στάση εργασίας σε τρόλεϊ και λεωφορεία

Τελευταία ενημέρωση:

Με απεργίες και στάσεις εργασίας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, αντιδρώντας στις μετατάξεις και την εργασιακή εφεδρεία. Κανονικά ισχύει ο δακτύλιος σύμφωνα με την Τροχαία.

Οι εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Προαστιακό και Τραμ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.

Στον Προαστιακό δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο μεταξύ των σταθμών Πειραιάς - Άνω Λιόσια και Αεροδρόμιο - Κιάτο, ενώ ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και τα λεωφορεία

Χειρόφρενο τραβούν τα τρόλεϊ για περισσότερο από 5 ώρες, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν τη Γενική τους Συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση που θα τηρήσουν με αφορμή το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας που προωθεί η κυβέρνηση. Η στάση εργασίας θα αρχίσει στις 11 το πρωί και θα λήξει στις 4 το απόγευμα, αλλά τα τρόλεϊ θα αποσύρονται από τους δρόμους τουλάχιστον μισή ώρα πριν από τις 11 και η κανονική λειτουργία τους θα αποκατασταθεί περίπου μια ώρα μετά τη λήξη της στάσης εργασίας, δηλαδή στις 5 το απόγευμα.

Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα έχουν εξαγγείλει και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, για να κάνουν τη δική τους γενική συνέλευση, για τους ίδιους λόγους.

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισαν για την Τρίτη και την Τετάρτη οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη έχουν εξαγγείλει απεργία οι ιδιοκτήτες ταξί.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
Για το ίδιο θέμα
Εκτροχιασμό των ελλειμμάτων στις συγκοινωνίες παραδέχεται το υπουργείο Υποδομών