Ηλεκτρονική Έκδοση

Διαφορετική μεταχείριση των ΑμΕΑ στην εφεδρεία ζητάει ο Κουτρουμάνης

«Πρέπει να υπάρξει διαφορετική μεταχείριση στα άτομα με αναπηρία. Ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το πλαίσιο για την εφεδρεία» υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, στο πλαίσιο του 3ου συνεδρίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που διοργάνωσε ο Economist.

 

Ωστόσο, όπως ανέφερε , «δεν είναι αρμόδιο το υπουργείο (σ.σ. Εργασίας), αλλά τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν συζητήσεις με τα συναρμόδια υπουργεία». 
 
Αναφερόμενος στα κοινωνικά επιδόματα, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «όλα προηγούμενα χρόνια, το ύψος των κοινωνικών δαπανών ήταν δυσανάλογο της αποτελεσματικότητάς τους» και υποστήριξε ότι η πολιτική για τα ΑμΕΑ, μέχρι στιγμής, αναπτύχθηκε με βάση την καλλιέργεια πελατειακών σχέσεων που ικανοποιήθηκαν με τη διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων και στηρίχθηκαν στη λανθασμένη αξιολόγηση των αναγκών, που είχαν ως αποτέλεσμα να μην αναπτυχθούν πολιτικές για την ένταξή τους στην εργασία και, κατ’ επέκταση, στην κοινωνία. Οι πολιτικές, σύμφωνα με τον Γ. Κουτρουμάνη, εξαντλήθηκαν σε μια επιδοματική κυρίως πολιτική. 
 
Όπως είπε, σήμερα το υπουργείο Εργασίας, θέτει δύο προτεραιότητες. Η πρώτη είναι η δημιουργία του Εθνικού Μητρώου Αναπήρων και του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας και η δεύτερη είναι η αλλαγή νοοτροπίας στις επιχειρήσεις και την αγορά εργασίας, η οποία μέχρι στιγμής είναι κλειστή στα άτομα με αναπηρία.  

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
ΑμεΑ