Έντυπη Έκδοση

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Κατεβάζουν στροφές στις συγκοινωνίες

Ολιγοήμερη ανακωχή στο μέτωπο των συγκοινωνιών προκάλεσε η χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων των σωματείων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών.

Εκτός απροόπτου, η αυριανή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ αναβάλλεται Εκτός απροόπτου, η αυριανή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ αναβάλλεται Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, ο Αριστείδης Μπουρδάρας, μιλώντας στην αντιπροσωπεία των εργαζομένων, αναγνώρισε ότι δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στις υπό εξυγίανση συγκοινωνιακές ΔΕΚΟ και ιδιαίτερα στον ΟΑΣΑ και τον ΟΣΕ. Ομως, επισήμανε ότι το υπουργείο δεν μπορεί να εξαιρέσει τις μεταφορές από το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, αλλά θα καταβάλει προσπάθειες ώστε το ποσοστό να μην ανέλθει στο 10%.

Τα συνδικάτα θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους την ερχόμενη Δευτέρα μέσω γενικών συνελεύσεων, ενώ η 24ωρη αυριανή απεργιακή κινητοποίηση στη ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ) αναβάλλεται εκτός απροόπτου. «Δεν τους πιστεύω. Είναι ξεκάθαρο ότι θα μας εξαθλιώσουν», είπε στην «Ε» ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο μετρό (ΣΕΛΜΑ) Αντώνης Σταματόπουλος. «Δεν κάνουμε ανακωχή προς την κυβέρνηση αλλά μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουμε το επιβατικό κοινό».

Χθες το πρωί συνέβη και ένα περιστατικό που αφενός επιβεβαίωσε τις καταγγελίες των εργαζομένων στις συγκοινωνίες περί απεργοσπαστών στα ΚΤΕΛ και αφετέρου θύμισε σκηνές του 1992. Απεργοί της ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ) κατέβασαν επιβάτες από λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αττικής, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο Σύνταγμα- Αεροδρόμιο, σταματώντας στις στάσεις της ΕΘΕΛ.

Μάλιστα, ένας οδηγός ΚΤΕΛ ο οποίος επικαλέστηκε -όπως και οι υπόλοιποι- την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, συνελήφθη από άνδρες της Τροχαίας. Το Συνδικάτο ΟΑΣΑ ενδέχεται σήμερα να καταθέσει αγωγή για παράνομη δρομολόγηση και υφαρπαγή μεταφορικού έργου. «Το ΚΤΕΛ Αττικής αναλαμβάνει την ευθύνη και ό,τι ήθελε προκύψει», προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου, Αλ. Κομίνης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απασχόληση και ανεργία
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Υπουργείο Ανάπτυξης
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
Για το ίδιο θέμα
Πατάνε γκάζι οι οδηγοί ταξί για νέες απεργίες